Header

Nu har jag jobbat i två dagar, så jag kan kanske inte riktigt kalla mig någon expert men har inte gråtit mig till sömns nå mer i alla fall ;)

Dagarna flyger förbi och visst känns det konstigt att träffa Elias 3 intensiva timmar om dagen. Men vad dom timmarna är härliga! Jag bara njuter och samlar positiv energi med bus och lek. Så vi ska nog klara denna övergång också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

- Gud vad skööönt det ska bli att jobba, tänk att få både äta och gå på toa ifred.

Så har det låtit från mig ganska länge faktiskt, inte för att det bara ska låta utan för att det faktiskt har varit så jag känt. Jag är ingen "gå hemmare". Jag är inte bara mamma och tanken på att i praktiken få vara någonting annat har varit lockande!
Men, nu ligger jag här. Nerbäddad i gästrummet för att få sova ifred. Jobbväskan är packad, matlådan förbered och busskortet inköpt. I morgon är det dags. Då får jag jobba, vara bland vuxna människor och både äta och gå på toa ifred. Ändå rinner tårarna ner för kinderna på mig.

Jag vet att det kommer ge så mycket för både Martin och Elias att få vara hemma tillsammans, att få sin tid. Men känslan nu är nästan panikartad, jag vill inte lämna mitt barn.

Från att ha känt frustration över mammaledigheten. Varit trött på sömnlösa nätter och att ständigt lukta kräk. Gråtit över misslyckade barnvagnsprommenader och känt en instängdhet som inte riktigt går att förklara... till att titta tillbaka på tiden med kärlek och värme. För att inte glömma tacksamhet! Tacksamhet över att vi bor i Sverige och faktiskt har privilegiet att få vara hemma så länge med våra barn. För trots allt gnäll o tjat på försäkringskassan och kommentarer om att det är tufft ekonomiskt så är det just privilegiade vi faktiskt är.

Jag vill också tacka Elias för dessa 10 månader, för allt du lärt mig. För alla de gånger. Du fått mig att skratta och för kärleken och värmen du ger mig när du borrar in ditt huvud i min bröstkorg.

En tid är slut, en ny börjar. Jag kommer fortfarande få skratta med dig och känna ditt huvud mot min bröstkorg, bara färre antal timmar per dag.. men jag får ju fortfarande vara din mamma - dygnets alla timmar!

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag ska göra längre. Elias har ont, det ser jag på honom. Han kommer inte till ro när han ska sova och när han väl somnat vaknar han upp titt som tätt. Han spänner hela kroppen, fiser en massa och hans skrik är krystande. Jag, hans mamma ser att det är något som stör honom, det gör hans pappa också. Vi som är med vår son 24 timmar om dygnet och känner honom. Vi som hör skillnad på när han är hungrig, arg eller bara vill ha uppmärksamhet. Vi ser, vi förstår - vi hittar lnte på!

Ändå får jag känslan av att det inte är någon som lyssnar, att vi står helt ensamma i detta utan en aning om i vilken ände vi ska börja. Är han allergisk? Nej säger bvc. Han följer sin kurva och det är inte mer med det. Borde inte vården veta att där det finns regler finns det också undantag? Det enda jag får som svar är att det är jag som mamma (troligen pga min sömnbrist) som överananalyserar och letar fel och anledningar till att Elias inte sover. Min tillit till mig själv som mamma dalar med varje sådan kommentar. Men sen tar jag ett par djupa andetag och inser att ingen känner Elias som jag och känner jag att någonting är fel så är det så.

Vi har i alla fall efter en tid nu fått en remiss till barnkliniken. Men hur länge ska vi få vänta? vad ska vi göra under tiden? Se honom ha ont? Stå bredvid och titta på? Lägga ut ännu fler tusentals kronor på diverse droppar, mediciner och ersättningar? Jag vet inte. Det enda jag vet är att jag är så matt, så trött på att få se mitt lilla hjärta ha så ont.

Likes

Comments

Som vanligt sitter jag på söndagskvällen fylld av både lycka och ny energi. Det gör sån skillnad när Martin är hemma och vi kan vara två om saker här hemma. Denna helgen har dessutom bjudit på strålande sol och Elias har varit på ett super humör. Som om det inte räcker så har han sovit mycket bättre. Så allt är toppen med andra ord.

Idag har vi bara njutit, varit på tre promenader och ätit pannbiff hos svärföräldrarna. När vi kom hem mös vi i trädgården. Jag känner mig definitivt redo för en ny vecka i morgon!

Likes

Comments

Var på föräldragrupp idag med bvc. Övervägde först att inte gå dit, dels för att det infaller mitt i hans sovtid 10-12 (numera även min sovtid) samt att jag helt ärligt inte orkar höra hur andra mammor berättar hur deras barn sover hela nätterna och hur det bara är att lägga ner dem i sängen för att få dem att sova. Det är oerhört skamligt att erkänna hur jag ända in i märgen är avundsjuk. Hur jag bara hade önskat att Elias i alla fall ville sova hela natten och hur provocerande det är att höra folk gnälla om hur deras barn plötsligt börjat vakna en gång per natt, deras barn sov ju hela nätter tidigare..

Rent objektivt så vet jag att vi alla har olika verkligheter och "gnäller" därefter. Jag vet att när Elias i huvudsak sov 22-04  hade han en liten period då han hade ett litet uppvak vid 01 och jag funderade mig gråhårig på hur vi skulle kunna få bort det uppvaket. Medans jag idag hade varit överlycklig om han inte hade vaknat mer än så. Jag vet också att det är många som hade tagit mina sömnlösa nätter, som hade gjort vad som helst för att vara i min sits för att de själv inte kan få barn eller kanske tragiskt nog mist ett barn. Så ja, vi lever alla i olika verkligheter och måste få prata, diskutera och bli frustrerade därefter.

Och jag hoppas någonstans att det skiner igenom allt mitt "gnäll" och min frustration att jag inte bytt ut Elias mot någonting. Att han är värd alla sömnlösa nätter i världen. Min underbara unge! Jag tror bara att det som gör mig mest frustrerad är att sömnlösheten hindrar mig från att njuta av tiden här hemma så som jag vill! Det är trots allt Elias första tid hos oss, en tid som aldrig  kommer igen och jag vill inte önska bort den eller se den försvinna i ett grått moln av sömnlöshet.

Men jag tog mig i alla fall i kragen, jag gick till föräldragruppen. Och vad glad jag är att jag gjorde det. Jag fick en hel del bra tips och lite ny energi. Så nu blir det nya tag och nya vanor här hemma. Det kommer att kräva både tid, ork och energi.. Men denna tiden får gå till det helt enkelt.

Likes

Comments

Ja.. Det var ett tag sedan. Jag kan börja med att säga att nej, det var inte nu det vände..heller.
Elias vaknar flera gånger per natt och är jätte ledsen och nästan otröstlig. Det gör ont att inte veta varför. Just nu funderar jag dock på om det kan vara gröten vi börjat prova, kanske dags att backa några steg.

Annars har det hänt en del sedan sist, Elias har nu full koll på hur man vänder sig från rygg till mage och gör det mest hela tiden. Väl på mage vill han krypa, men bemästrar det inte riktigt än vilket gör att han blir riktigt arg.. Ett par vredesutbrott till så tror jag att vi har en krypis här hemma!

Vi har också börjat plocka fram kläderna i storlek 68.. Han är just nu mitt i mellan 62 & 68 och växer så det knakar. Mammas (inte så) lilla kille ❤

Likes

Comments

Sen jag var liten har jag älskat att läsa och jag önskar ju givetvis att Elias kommer att ärva det intresset. Jag kommer därför att försöka introducera det här med läsning (högläsning till att börja med givetvis..) så tidigt som möjligt.
Så i stundande bokrea kunde jag inte låta bli och Liam fick såklart äran att ha den första högläsningen!

Likes

Comments

De senaste nätterna har Elias sovit bra mycket bättre, dock vågar jag inte hoppas på att sömnmönstret vänt riktigt än. Man vill ju inte ropa hej lixom!
Oavsett vändning eller inte så känner jag hur mina batterier sakta men säkert börjar fyllas på igen, sömn gör verkligen sån skillnad!

Ikväll kommer min lillebror hit och vi ska ha fredagsmys. Tänkte vi skulle gå upp tillsammans till affären så att han får välja kvällens middag. Har en stark känsla av att det blir gallerpommes och bea, den kombon brukar stå högt på sjuåriga killars lista.

Liam och Elias är verkligen glada för varandra och det gör att hela jag nästan svämmar över av kärlek. Jag är så välsignad som får ha två små fina killar i mitt liv.

Likes

Comments

Sitter och försöker natta Elias och känner hur ögonen är på väg att rulla runt i huvudet på mig och ögonlocken håller sig uppe med oerhörda kraft ansträngningar.

Idag har lilleman haft det kämpigt, skrikigt större delen av dagen. Min gissning ligger definitivt på tänder! Så det har bara varit att försöka vagga pussa och leverera kyld bitring på löpande band. Han har precis fått lite flytande ipren i hopp om att det ska lätta smärtan under natten för honom.

Efter sånna här dagar har jag märkt att det är oerhört viktigt med återhämtning för mig, för att orka med. Så nu hoppas jag att Elias somnar snart så att jag kan bädda ner mig i soffan med choklad & Sveriges mästerkock och ladda på mamma batterierna lagom till natten!

Likes

Comments

Intalar mig själv att det inte varar förevigt, att alla faser har ett slut och att jag snart kommer att få sova i alla fall längre än 40 minuter i stöten..

Är ganska sliten nu, orkar inte mycket mer än att ge Elias det han behöver. Allting utanför det kräver att jag verkligen biter ihop och sedan nästan bryter ihop. Fokuserar jag bara på mig och Elias håller jag mig i alla fall flytande. Men inte mer än så, inte just nu. Min älskade lillkille, när ska du förstå att du också behöver sova?

Idag är han dessutom jätte ledsen, sover i max 20 minuter för att sedan vakna med ett ilande vrål och vara nästan omöjlig att trösta. Precis som att han är rädd eller har ont, mammahjärtat värker och åter igen börjar allt analyseras.. Har jag ätit något jag inte borde? är det ersättningen och i så fall varför reagerar han nu när vi bytte sort för nästan en månad sedan.. Är det smakportionerna? Åter igen, varför nu när vi började för två veckor sedan? Är det tänder? Eller är han bara ledsen helt enkelt?

Nu sover han i alla fall, tryggt i mammas famn. Idag ska vi bara vara och se till att vi båda mår bättre ❤

Likes

Comments