Header

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Planterar träd

Planterar träd

Barnhemmet

Barnhemmet

Barnhemmet

Barnhemmet

När vi delade ut trosor och skolmaterial

När vi delade ut trosor och skolmaterial

När vi delade ut trosor och skolmaterial

När vi delade ut trosor och skolmaterial

När vi delade ut trosor och skolmaterial

När vi delade ut trosor och skolmaterial

Free clinic

Free clinic

Vi tillsammans med halva Wendos familj, de tre sönerna saknades

Giraffcentret

Giraffcentret

Giraffcentret​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vårt rum

Wendos hus

En av grannpojkarna

Från vandringen andra dagen

Från vandringen andra dagen

Från vandringen andra dagen

Efter vi hade befunnit oss i ösregnet

En av våra free clinic

En av våra free clinic

När vi gjorde armband

Vår söta kontorsgranne

När dem två olika grupperna mötte varandra

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit

Från safarit​

Likes

Comments

Hejsan.
Nu har vi äntligen kommit fram till Amsterdam och väntar på nästa flyg. Första flygningen gick bra och kändes inte så lång. Nu har vi precis handlat lite frukost på starbucks eftersom vi inte blev speciellt mätta på flygplanets frukost. Nu vill vi bara komma till Danmark så vi kan komma hem, det är ganska drygt att vänta hela tiden.
Nu kommer vi snart avsluta vår blogg men håll er uppdaterade för det kommer komma upp massa bilder under nästa vecka :) tack för att ni har följt oss och hoppas att det varit roligt! Ha det jättebra, kramar från oss!

Likes

Comments

Hej!
Idag vaknade vi upp på hotellet och insåg att vi ville stanna där minst en månad till. Vi dagdrömde om att taxin väntade utanför. Taxin skulle inte köra oss till flygplatsen utan tillbaka till farmen. Taxin stod inte nedanför så vi gick och åt frukost på Java. Det var en himla god frukost men vi fick vänta länge på den, så vi spelade kort sålänge. När vi hade suttit på Java ett tag ringde vi vår taxichaufför och bestämde tid. Efter några timmar på Java kände vi oss väldigt rastlösa och gick därför tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor. När taxin kom satte vi oss i bilen och hoppades på att vi skulle komma tillbaka till farmen. Men nej, så var det inte.. Destinationen blev sorgligt nog flygplatsen. Detta kändes väldigt konstigt eftersom vi själva tycker att det bara känns som vi varit här i en vecka, vi har så mycket kvar att göra här. Det kommer vara svårt att förklara allt när vi kommer hem eftersom man måste verkligen uppleva det själv. Folk kommer tro att dom förstår när vi berättar, men så kommer det inte vara! Bilderna är fantastiska men det är mer fantastiskt i verkligheten, människorna är underbara och för att förstå hur underbara dom är måste man själv träffa dom. Allt är verkligen helt fantastiskt här, vi vill verkligen INTE hem.. Men positivt nog har vi med oss så himla mycket i bagaget efter denna resan, detta är det bästa vi gjort i hela vårt liv. Vi lovar Kenya att vi kommer tillbaka. Såklart så ska det bli roligt att träffa våra familjer igen, men vi tänkte att vi åker till Danmark, tar med våra familjer och åker tillbaka. Haha skämt o sido, det ska bli mysigt att komma hem till jul, hoho, eftersom det hade känts konstigt att fira jul i ett varmt Kenya.
Just nu har vi precis gjort klart vår praktikuppgift och det känns skönt att den är gjord så vi slipper göra det när vi kommer hem. Eftersom det inte finns någon återvändo utan vi måste hem så vill vi bara att tiden ska gå lite fortare eftersom det är ganska drygt att bara sitta och vänta på att planet ska gå. Det ska bli mysigt att möta upp våra kära familjer på Kastrup imorgonbitti.
PS. eftersom allt på planet är gratis så ska vi köra med dom lite. Vi ska beställa extra dricka och lite snacks, det kan vi gott avsluta vår "hälsoresa" med.
Ha det bra, kram på er. Hörs i Amsterdam!Flygplatsen

Likes

Comments

Hej!
Idag gick vi upp vid sju för att säga hejdå till Wendo, och dom andra tjejerna för dom skulle iväg och jobba, sorgligt.. Efter det städade vi vårt rum och packa ner det sista. Klockan nio kom Tim (vår chaffis) för att köra oss till Nairobi och då var det dags att säga hejdå till Shaiis också. När vi kom till Nairobi besökte vi giraffcenret där vi fick mata och tog massa foto på girafferna. Efter det åkte vi till svenska skolan där vi fick en liten visning. Där var jättestort och jättefint, där fanns till och med en pool.. Väldigt lyxigt.
Vi ska snart gå och äta lite pizza och efter det blir det en långdusch och ansiktsmask så vi känner oss fräscha inför hemresan imorgon. Efter våra sköna duschar ska vi lyxa till det med ost och kex och tröstäta för vi snart ska hem.. Vi saknar redan alla på farmen och känner inte oss alls redo för att åka hem, vi vill stanna minst en månad till..
Ha det jättebra, nu ska vi njuta av vår sista dag!Giraffcenret
Svenska skolan

Likes

Comments

Hejsan!
I morse blev det tydligt att det var sista jobbdagen, väldigt tråkigt. Vi hade en lite free clinic framför oss. Egentligen ska det bara vara en free clinic i månaden, men  vi har deltagit i tre under en månad haha. Detta för att Wendo och vi på på farmen älskar att hjälpa andra och tar på oss lite för mycket. Idag var det dock bara family planning och HIV test som utfördes. När vi arbetar brukar vi oftast vara inomhus men på just free clinicerna är vi ute. Idag var en av dem varmaste dagarna vi har haft, väldigt svettigt kan vi säga. Vår uppgift idag var bara att dokumentera dagen med foto, så vi gick runt och fotade en himla massa. Vi får lov att prova det som erbjudt på free clinikerna och eftersom en av arbetskamraterna som brukar jobba på kontoret satt och tog HIV testen idag så tog vi vars ett. Väldigt roligt men lite nervöst när man väntade på svaret. Vi båda var negativa sån tur var så ingen behöver vara orolig! Alla som var på free clinicen blev bjudna på mat idag. Först var det någon som tog upp på tallriken till alla och när alla sen hade fått fick dem ta själva. Det var hemskt att se, alla slängde sig fram för att få mer mat, dem puttade, trängdes och grävde med händerna för att få så mycket som möjligt. Det såg verkligen ut som att dem inte hade fått mat på hur lång tid som helst.
Nu är vi hemma och packat lite eftersom vi sorgligt nog lämnar farmen och alla fantastiska människor här i morgonbitti. Vi ska väl städa lite sen också och tillbringa kvällen men dem andra. Vi kommer sakna alla här så himla mycket. Alla har varit så snälla och detta har verkligen blivit som vårt andra hem! Vi vill inte hem än, vi vill stanna längre!! Fast såklart saknar vi våra familjer lite grann där hemma med, men ett litet tag till här hade ju inte varit fel.
kram på er!Likes

Comments

Hej!
Idag vaknade vi upp till ett väldigt blåsande och eftersom det hade blivit strömavbrott kunde vi inte få våra älskade rostemackor. Som tur är har dem gasspis så vi kunde göra ägg istället. Efter frukosten åkte vi till stan och träffade Maria för att handla dem sista trosorna. Dock så fick vi inte följa med in i affären för vi var vita och då stiger priset något fruktansvärt. det blev 500 trosor till vilket innebär att hälften av tjejerna kommer få två stycken, tack för hjälpen igen! Istället passade vi på att handla skor. Just nu äter vi lunch och ska sedan ge oss iväg till marknaden och handla det sista innan hemresan, efter det blir det lite lyx för fötterna. När vi kommer hem i kväll vet vi inte riktigt vad som händer, kanske fixa med lite bilder och börja packa lite.
Igår stoppa vi ner allt i våra resväskor för att väga dom så vi kunde se hur mycket vi kan handla idag. Tyvärr väger dom lite mycket så vi kan inte handla så mycket till. Tur vi har vårt handbagage som får väga 12 kg;) det var väldigt synd om sandra som bor bredvid oss för vi lyssna och sjöng jullåtar igårkväll och man hör ALLT genom väggarna.. Men vi måste vara lite förberedda när vi kommer till kalla Sverige för här känns det verkligen inte som det är jul snart..
Ha det bra, kramar från ett varmt kenya

ps: vi åkte tucktuck för första gången idag :)


Likes

Comments

Hejsan!
Sorry, vårt internet försvann igår... Här kommer ett inlägg för måndagen.

Idag steg vi upp tidigt för Wendo skulle lära oss att göra mandazi. Det var dom godaste vi ätit på denna resan. Efter frukosten åkte vi till kontoret för att ha vårt måndagsmöte. Vi var bara med på halva mötet eftersom Girls for leaders kom så vi kunde dela ut trosor och skolmaterialet som vi köpt till dom. Det var underbart att eftersom dom blev så glada. När lyckan hade lugnat sig lite plockade vi fram bollar och hopprep och efter det kunde vi inte sluta se dom le. Dom var så glada att dom börja spela fotboll och hoppa hopprep där inne så vi fick säga till att dom skulle gå ut och leka av sig lite. Efter ca 45 minuter fick vi be dom snällt att komma in igen efter som vi hade en dålig nyhet också. Vi berättade för dom att vi skulle åka hem senare i veckan och att detta var den sista gången vi träffa dom. Dom blev så ledsna och sa att dom kommer sakna oss jättemycket, sorgligt. När flickorna hade gått tog vi oss med en picipici för att åka till ekvatorn. Där träffade vi en av kvinnogrupperna, dom var helt fantastiska. Dom sjöng, dansade och gav oss massa gåvor. Kvinnorna hade små stånd där dom sålde saker så vi kände oss lite tvungna att köpa av dom. Innan vi åkte tillbaka till kontoret ville dom att vi skulle sjunga och dansa för dom. Vi sjöng och dansa till små grodorna och alla kvinnor dansa efter oss. När vi kom tillbaka till kontoret skrev vi ett blogginlägg om vår resa, detta ska upp på Dandelion Africas hemsida.
Nu är vi hemma och har precis tagit en dusch. Nu ska vi äta sen ska vi packa ner allt vi har handlat och väga våra väskor...
Ha en bra kväll, kram!

PS. Vi fick ihop ca 6590 svenska kronor vilket är 73000 kenyanska shillings!! Stort tack alla som hjälpt oss.

Här kommer även bild på picipicin som vi glömde lägga upp sist
Likes

Comments

Hej!
Vi hade tyvärr inte tillgång till internet igår så här kommer från igår (söndag).

Vi vaknade efter fåtal timmars sömn eftersom vi inte kom hem från klockan 6 efter kvällen/nattens roligheter. Vi struntade i att äta frukost på farmen och åkte direkt till stan och åt frukost. Efter frukosten mötte vi upp Wendo för att handla trosor. Eftersom ni som har hjälpt oss att samla ihop pengar har varit så duktiga har vi klarat vårt mål och lite till. Målet var att kunna köpa trosor till 500 tjejer. Igår köpte vi hälften och på tisdag ska vi köpa andra hälften. Vi hade så mycket pengar över att vi kunde köpa skolmaterial till Girls for leaders som vi jobbat med tidigare. Vi tror att vi till och med kommer ha så mycket pengar över att vi köper 500 trosor till så alla kan få två par trosor. Ni är fantastiska, tack för hjälpen!!
Eftersom vi ändå var i stan och handla trosor så passa vi såklart på att shoppa lite till oss själva också. Det är väldigt dumt att åka hem med för lite vikt i väskorna...;) När vi kom hem fick vi hamburgare att äta, muuuums. Sedan blev det sängen i tid eftersom vi var helt slut.
Här kommer tre saker som vi tror ni inte vet:
• Här packar dom sina picipici så mycket att chauffören knappt får plats på motorcykeln. Helt otroligt att dom inte trillar och bilden vi har är inte ens hälften så packad som vissa är.
• Här är det väldigt vanligt att köra när man är full. Detta innebär att vi åkt med fulla människor. Efter lördagens festligheter åkte vi med en full kille. Vi var så rädda att vi sa till Julian som satt bredvid att dra i ratten Om något skulle hända. Eftersom klockan var så mycket somna vi och vakna när vi var på farmen. Vi kom iallafall levande hem
• Vi har ingen dörr till vår toalett på rummet, vi känner varandra för bra nu.På klubben i lördags


Trosinhandling

Likes

Comments

Hejsan!
Det blev inget häng i baren igår för alla var så trötta. Vi åt grillat igår med allihopa som bor hos wendo. Efter maten blev det ost och kex och sedan sängen.Idag är det lördag och vädret är perfekt. I förmiddags satt vi ute lite i solen där vi läste och spelade kort. Då bestämde vi oss för att vi kunde sticka till barnhemmet som ligger på vår grusväg. Vi hörde med dem andra tjejerna om dem ville med och Arielle och hennes mamma följde med oss. Det var verkligen inte som vi tänkt oss. På barnhemmet fanns 81 barn och alla var nu hemma eftersom det är lov från skolor. Barnhemmet startade år 2000 och en man visade oss en bild på det första barnet som var där. Det var väldigt stor åldersskillnad på barnen, från  4 år till ca 25 år. Vi kom till barnhemmet lagom till lunchtid och när alla barnen satt och åt hade vi lite överraskningar till dem. Vi presenterade oss först och sedan plockade vi fram en fotboll, två vanliga hopprep, ett långrep, två frisbees , två badbollar och en bollpump. Alla blev jätteglada och började jubla och applådera. Efter det så hade Arielle mamma också en överraskning. Hon tog en hel påse godis och hällde ut på bordet och sa varsågoda och då blev dem lika glada. Det var verkligen speciellt att se lyckan i dem, man blir så glad själv. Efter det så fick vi en visning på hela barnhemmet då vi fick se var killarna bodde och var tjejerna bodde. Vi fick se deras lekplats och fotbollsplan. Det fanns även en skola på barnhemmets området, samt några ställen där dem själv odlade frukt och grönsaker. Barnhemmet var väldigt, väldigt mycket större än vad vi hade tänkt oss. Och vi ångrar verkligen inte att vi fick dit för det var en upplevelse.
Ikväll ska vi gå ut på en klubb i stan, men innan det ska vi ut och äta. Nej mamma, inte själva!! Alla svenska tjejer på farmen, några svenskar från stan och även Wendo och Shaiis ska med. Vi hoppas på en rolig kväll.Trevlig helg på er, kram!

Likes

Comments