Fördomar....

Usch vad jag hatar fördomar...jag vart ju då ombokad till första klass och när jag gick på i Stockholm var de någon som satt där jag skulle sitta. Lite tyket och nonchalant granskar han mig och säger du är säker att de inte är någon annan vagn du ska sitta i för detta är första klass ;) haha bara för att jag inte har en datorväska och kostym kläder eller är uppklädd till hakan med näsan så långt i vädret att det regnar in betyder inte de att inte jag kan sitta i första klass ;) men jag svarade trevligt att nej jag ska sitta i vag 1 plats 35. Han tog fram sin biljett och säger nej jag har plats 35.

Precis då kommer tåg värden och jag frågar vad gör vi när vi har samma platsnummer och visar honom min biljett. Sen kollar han på den andras biljett och upptäcker att han biljett var för i går. Måste erkänna att jag kände lite skadeglädje efter att han var så otrevlig mot mig. Så han säger till tåg värden men biljetten är ombokningsbar så då bokar jag väll bara om den. Inte med den trevligaste attityden så tåg värden svarar med ett otrevligt svar tillbaka du kan ju inte boka om en biljett som redan använts. Du får boka en ny ny eller kliva av ;)


Måste säga att jag kände lite glädje att han fick sättas på plats. Och med det vill jag säga att fördomar är inte bra. Vi människor måste bli bättre på detta att inte använda våra fördomar. Finns det en bestämmelse kring vem som åker 1 klass? Nej alla har rättat åka här oavsett inkomst, klädsel, kön osv.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229