Jag har länge tänkt att jag ska ta tag i Melwins rum och rensa lite och sortera i ordning men de har känts som ett evighets projekt så jag har liksom låtit det vara. Men häromdagen tog jag tag i det och hällde ut allt på golvet. Ca 5,5 timme senare fördelat på två dagar så vart jag klar. Nu ska jag bar köpa en snygg matta och nya snygga gardiner så är hans rum fint igen. Skulle ju gärna byta tapeter i hela lägenheten men det känns ju sååå onödigt när man bor i en hyresrätt och man inte vill bo kvar ändå liksom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår började vi morgonen med att ta en lite längre promenad ner till Ica för att hämta ut ett paket som består av skenor till Melwins säng. Han har en sådan med lådor under och skenorna till en av lådorna har gått sönder så jag skickade efter reservdelar från IKEA och dom var verkligen snabba med att skicka ut dem.

På väg hem stannade vi vid en ny lekplats som vi aldrig lekt vid förut och där träffade vi en kvinna som jag jobbat ihop med så vi pratade och barnen lekte. Sen gick vi hem för lunch då hade vi vart ute i nästan 2,5 timme i det härliga vädret.

Efter lunch gjorde vi i ordning lite jordgubbar och gick till våran vanliga lekplats där vi träffade en mamma från min föräldragrupp med Nova-Li och till Melwins lycka dök strax efteråt en klasskompis till honom upp :). Vi var ute i 2,5 timme innan det faktiskt var dags att ge sig hem och fixa middag.

Likes

Comments

I tisdag var mitt stora hjärta ledig och jag har länge känt behovet av mer förvaring i lägenheten och grubblat över hur men efter att ha kikat runt lite så bestämde jag mig och investerade i en MALM byrå från IKEA sen fick jag en löpare och krukor utav en nära vän och nu fattas bara en eller två fina lyktor som jag kikar ut :)
Har ingen före bild så ni får bara en efter bild :)

Likes

Comments

Jag behöver skriva av mig. I alla relationer bråkar man. Man tjafsar, man har olika åsikter, man tänker olika och ser på saker på olika sätt. Jag har kommit underfund med att jag är en person som måste få bråka. Jag måste få tjafsa. Jag hatar att bygga känslorna och problemen på hög och tar gärna tag i dem på en gång.

Men igår märkte jag en sida hos mig själv som jag inte upplevt innan. Att får jag inte respons på mitt grälande och mitt försök till ett tjafs då provocerar jag. När jag insåg det kände jag mig taskig. Vad är det som gör att jag känner att jag har behovet av att få tjafsa. Mitt hjärta har inte riktigt det behovet på samma sätt. En diskussion absolut och reta upp mig lite gillar han men en het diskussion och ett rejält tjafs verkar inte vara hans grej 😛😝

Jag behöver i alla fall skärpa till mig. Det värsta är ju också att jag är extremt långsint och kan tjura i timmar 😂🤣

Likes

Comments

Jag vet att man inte får skriva såhär eller det är så fel att yttra sig så enligt vissa. Men när jag lämnar barnen på fredagen när det är pappa helg så kan jag tycka att det är lite skönt. Eftersom jag har dom varje dag förutom två helger i månaden och ibland är de bara borta en helg i månaden och ibland har de dröjt sex veckor innan de är hos pappa. Så tycker jag att det faktiskt kan var ganska skönt och första timmen tycker jag de känns avkopplande. Men sen saknar jag dem otroligt mycket och tycker faktiskt att det är otroligt jobbigt att dem är borta.

Men vid sex ikväll hämtade jag dem. Det känns skönt att ha dem hemma igen även om de bara vart borta ca 50 timmar....första två dagarna när dem kommer hem brukar vara en aning tuffa och det blir många uppvak på natten. Senaste gången grät Nova-linfrön 21.30 till 01.30 men då hade hon varit där en dag längre och de har vi märkt inte funkar så bra. Så därför är hon bara hos pappa över en helg.

Jag älskar dessa två stjärnor så otroligt mycket och jag vill bara att de ska ha det sö bra som möjligt. Ibland hatar jag att de ska behöva åka bort varannan helg men självklart ska de få träffa sin pappa.

Likes

Comments

Det är exakt vad min dag bestått utav idag efter ca fem timmar i lego kaoset är nu allt sorterat och klart. Vi hann med en månadshandling också som vi skjutit på så länge men nu är det gjort och kyl, frys och skafferi är nu fullt :)

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad jag gav mig in på i morse...men som jag skrev igår ska jag sortera allt Melwins lego....började en liten stund i morse innan vi begav oss för att storhandla..

Likes

Comments

Idag gjorde vi ett besök i Jönköping på IKEA för att fixa reservdelar till melwins säng och för att köpa lådor till barnens rum. Största projektet är att jag köpte tolv lådor i plast som jag ska använda för att sortera upp Melwins lego. Just nu ligger allt i en enda stor låda och han vill helst hälla ut allt på golvet när han skall leka med det och för att undvika detta ska vi se om sorterat lego kan vara något som funkar. Ska ta bilder åt er och skicka när jag fixat med det. De blir nog dock inte förrän slutet på veckan 😝

Annars har vi inte gjort mer efter att mitt stora hjärta slutade jobbet.

Nu ska vi hoppa i säng efter att ha varg vakna sedan 03:40 men skriver mer i morgon hoppas jag :)

Likes

Comments

Att träffa någon och få det att funka med två barn. Detta är någonting som verkligen skrämt mig lite och fått mig att kanske backa lite och känna att är det rätt mot barnen att dra in någon i deras liv och presentera dem för, låta dem komma nära, tycka om och skapa ett band med. Men tänk om det inte håller. Tänk om det inte funkar. Är saker som snurrat i mitt huvud och fått mig att vänta. Men sen sa det bara pang och jag träffade mitt stora hjärta och försöker låta min rädsla inte påverka för mycket. För mig har det alltid varit viktigast att barnen är lyckliga och har det bra. Men en person sa till mig att om barnen ska må som bäst är det också viktigt att deras mamma mår bra och det är ju faktiskt sant. Och just nu mår jag som bäst ❤️

Vi träffades ett tag själva först innan jag introducerade honom för barnen och från den dagen så har han träffat dem varje dag och sovit hos oss varje dag. Barnen tycker jätte mycket om honom och pratar ofta om honom när han inte är hemma. Vi är noga med att inte trycka på barnen att tycka om honom utan dom har fått ta det i sin egen takt och det har dem gjort Melwin lite snabbare än Nova-Li men det beror nog kanske på ålder skulle jag tro.

Det känns skönt att ha någon att få dela vardagen med men samtidigt är det svårt. När man levt själv med barnen i två år och gjort på sitt sätt och bara behövt tänka på barnen och sig själv och sitt eget inrutade mönster och rutiner. Men det går sakta men säkert åt rätt håll. Klart inte lätt för honom heller att gå från att ha levt själv till att få tre stycken att leva med och faktiskt två barn. Att leva med barn är helt fantastiskt och det underbaraste som finns. Men det är också påfrestande och man måste hela tiden tänka på att anpassa sig för det finns två till att ta hänsyn till. Men jag tycker att han gör det väldigt bra.

Jag älskar denna person otroligt mycket och han gör mig lycklig och får mig att känna mig speciell. När jag inte är med honom saknar jag honom men det är ju det som kallas kärlek. När jag ser barnen ihop med honom blir jag varm och känner mig så otroligt tacksam att han ger dem sin kärlek trots att det faktiskt inte är hans barn. Han har ingen skyldighet till det men gör det helhjärtat och de är en av de saker jag älskar honom mest för.

Likes

Comments

Jag har funderat fram och tillbaka om jag skall börja blogga igen. Men när jag väl börjar så känner jag alltid kravet att skriva och när jag inte skriver känner jag att jag vill börja skriva. Så nu tänkte jag att jag ska hoppa kraven och faktiskt blogga så mycket som jag hinner och så mycket som jag känner för så får vi se hur det funkar :)

Något nytt sen sist....hmm jo jag har träffat mitt stora hjärta, vi har snart vart tillsammans i två månader och jag ska göra ett eget inlägg om detta tänkte jag :)

Barnen har pappa helg denna helgen och jag är med hjärtat på jobbet och medan han lastar lastbilen så sitter jag här och skriver lite.

Kommer strax ett inlägg till.

Likes

Comments

Jag vet inte om jag är den enda som stör mig på detta men...när man står i kön och skall handla, så brukar i alla fall jag alltid lägga mina varor på en snygg rad med streckkoden åt rätt håll för att det ska både gå snabbare men också för att underlätta frö den stackaren som sitter där i kassan så att hon/han slipper att leta streckkod och lyfta varje vara för att leta. Jag menar helt ärligt talat hur jäkla svårt kan det vara liksom, det tar max någon minut extra men det underlättar för så många. Menar hur lätt är det om man bara kastar upp allt i en jäkla hög liksom...

Nä usch ni som slarvar så nu får ni ta lite bättre ansvar och faktiskt lägga era varor i en fin rad om inte för eran skull så för den som sitter där i kassan och för att spara lite tid åt oss som tvingas stå bakom er och vänta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är dagen som jag väntat på med lite smått skräck ;)

Idag tar jag nappen från Nova-Li på dagtid. Hon är ett sånt barn som vill ha nappen i munnen hela dagen och helst inte släppa den alls. Hon har till och med gömt nappar i sitt rum för att när jag tar dem kunna gå och hämta när hon vill ha.

Men idag hade jag bestämt att nu får det vara slut på dagarna när hon är vaken, hon får endast ha den när hon skall sova på vilan och inför natten. Det började inte jätte bra, eftersom när jag kom och hämtade henne på förskolan så hade hon precis klämt sig och hon ville ju självklart ha nappen, men jag hade inte tagit med någon napp för att nu var det liksom dags. Hon gnällde och var ledsen hela vägen hem och har varit lite små gnällig och det hjälper inte riktigt att hennes storebror tycker synd om henne och säger att det gör väll inget om hon har den en liten stund. Han tycker att jag är elak mot henne och att hon borde få ha den när hon är ledsen i alla fall. Men fick förklara för honom att det faktiskt inte är bra för tänderna med nappen och inte heller för talet så det är inte så att vi göra det för att vara elaka mot henne utan för att vi vill vara snälla mot henne.

Nu håller vi tummarna att det kommer gå bra och inte bli för jobbiga dagar.

Likes

Comments

Hej :)

Nu är jag tillbaka här, det går tyvärr långt mellan gångerna men när jag väl skriver så blir det i alla fall lite :)
Veckan har gått fort och det är redan en ny vecka och här i stan har vi påsklov. ELler ja mina får tyvärr gå på fritids och förskolan måndag till onsdag så att jag ska få något pluggat...Men det gör ingenting tyckte Melwin eftersom att det var så himla mycket roliga saker som hände på fritids denna veckan, dom skulle baka påskbakelser, leka lekar, grilla hamburgare och hoppa hoppborg m.m denna veckan.

Själv har jag precis skrivit klart en uppgift och nu börjar jag på min andra, sedan har jag lite litteratur att läsa som jag skall skriva läslogg på och sedan är jag klar med den förra kursen..Sen är det bara att ta tag i den som började förra veckan som jag redan ligger efter i, men vad skall man göra. Förhoppningsvis innan veckan är slut är jag någorlunda ikapp igen.

Jag hoppas att ni har en härlig måndag, jag var bara inne snabbt för att skriva lite och jag skall försöka skriva lite ikväll igen har några saker jag skulle vilja skriva av mig om, får se om tid ges.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka, det har varit tyst och det beror på att jag har haft praktik och det har liksom inte funnits sådär jätte mycket tid över till annat än barnen och sova de få timmar jag fått. Tyvärr var vi mycket sjuka under praktiken och jag hade ett antal dagar kvar att ta igen, detta fick jag ju göra samtidigt som jag hade en annan kurs igång. Så det har varit mer eller mindre katastrof då det kanske blivit mellan 2-4 timmars sömn. Men nu är praktiken slut och visst jag ligger en hel del efter i kursen men det skall jag allt se till att ta igen.

I söndags tog jag bilen till Göteborg där jag parkerade hos en klasskompis och tillsammans så åkte vi bil upp till Gävle för två givande innedagar. Det är så himla skönt att komma upp dit vi umgås och går ut och käkar på kvällarna och på dagarna så är vi i skolan, även om det är intensiva dagar och mycket information så ger det så himla mycket. Denna gången var en av de bättre innedagarna vi haft för det var så givande och vi fick verkligen ut mycket utav denna gången speciellt våran drama lektion som handlade om fördomar. 

I går körde vi hem och var i Göteborg vid 23 och då skulle jag köra hem. Så efter att ha hämtat post hos min bror till min pappa och tankat och gått på toa lämnade jag Göteborg vid 00.00 och kan säga att jag var så trött att jag vid flera tillfällen var nära att nicka till. Jag fick stanna längst vägen för att ta luft så jag skulle orka att köra hem sista biten. =2.00 klev jag in genom lägenheten och slocknade snabbt i sängen. 

Likes

Comments

Usch vad jag hatar fördomar...jag vart ju då ombokad till första klass och när jag gick på i Stockholm var de någon som satt där jag skulle sitta. Lite tyket och nonchalant granskar han mig och säger du är säker att de inte är någon annan vagn du ska sitta i för detta är första klass ;) haha bara för att jag inte har en datorväska och kostym kläder eller är uppklädd till hakan med näsan så långt i vädret att det regnar in betyder inte de att inte jag kan sitta i första klass ;) men jag svarade trevligt att nej jag ska sitta i vag 1 plats 35. Han tog fram sin biljett och säger nej jag har plats 35.

Precis då kommer tåg värden och jag frågar vad gör vi när vi har samma platsnummer och visar honom min biljett. Sen kollar han på den andras biljett och upptäcker att han biljett var för i går. Måste erkänna att jag kände lite skadeglädje efter att han var så otrevlig mot mig. Så han säger till tåg värden men biljetten är ombokningsbar så då bokar jag väll bara om den. Inte med den trevligaste attityden så tåg värden svarar med ett otrevligt svar tillbaka du kan ju inte boka om en biljett som redan använts. Du får boka en ny ny eller kliva av ;)


Måste säga att jag kände lite glädje att han fick sättas på plats. Och med det vill jag säga att fördomar är inte bra. Vi människor måste bli bättre på detta att inte använda våra fördomar. Finns det en bestämmelse kring vem som åker 1 klass? Nej alla har rättat åka här oavsett inkomst, klädsel, kön osv.

Likes

Comments

Oj det finns många saker jag vill ha hemma :) listan kan göras lång. Jag tänkte att jag tar rum för rum och skriver in några saker. Så de inte blir för mycket.

Kök: Här skulle jag vilja byta ut större delen av vardags porslinet. Jag vill egentligen ha en matta här inne men är väldigt kluven eftersom att den säkert lätt skulle kunna bli lite smutsig. Sen skulle jag vilja sätta decor på kaklet i köket, men känns onödigt eftersom det inte är min lägenhet.

Matplats: Vi har ju en Matplats utanför köket. Här skulle jag vilja köpa några tavlor att hänga upp. Sen den stora saken är ett nytt köksbord. Lägger en bild på de bordet jag helst vill ha men får se vad det blir så småningom. Jag skulle också vilja ha en matta under matbordet. Lite blommor och decoration i fönstret.

Vardagsrummet:Här har jag nyss ordnat så här är det endast tavlor, fotoväggen och lite de cortison i fönstret som jag vill ha.

Hallen: Jag har en väldigt stor hall och vill ha matta här, ny skohylla och någon form av förvaringsbänk ännu inte bestämt mig för vad. Först ville jag ha något man kan sitta på men får se vad det blir.

Nova-Li's och Melwins rum: Här har också nyss gjorts i ordning så de som fattas här är någon fin lampa, gardiner, tavlor och matta.

Badrum: Här vill jag köpa nya handdukar och badrumsmatta och nytt duschdraperi när jag bestämt mig för matta och handdukar :)

Mitt rum: Ny säng, gardiner/rullgardin tavlor/foton och lite mysbelysning

Något jag vill göra i alla rum är egentligen tapetsera om i alla rum. Ska försöka få ordning på mitt och barnens rum i alla fall så får vi se vad som händer..


Likes

Comments

När jag kom till tågstationen u Gävle för att äntligen få åka hem efter fyra dagar hemifrån och en tenta från helvete så möts jag av ett inställt tåg och ersättning med buss som ska stanna i Fagersta och där ska vi få vänta på buss till Örebro som skulle avgå 18.07 men mitt tåg från Örebro skulle ju gå 17.30 när jag ringde SJ talade han om att de inte fanns några garantier för mig att komme från Örebro hem. Jag meddelade att jag inte är så sugen efter en fem timmars tenta att stå fast någonstans och frågade om han hade möjlighet att boka om mig på nått sätt.

Han frågade om det passade att jag åkte 16 minuter tidigare och fock sitta i en tyst vagn i 1 klass. Det tackar man ju inte nej till :). Det blev också 1 klass från Stockholm till Falköping dock ingen tyst vagn. Så jag känner mig nöjd och normalt skriver man bara när man vill klaga på SJ men jag vill skriva och tacka för en snabb och smidig lösning, ett väldigt trevligt bemötande. Så idag är jag en mycket nöjd passagerare :)

Rullade nyss från Stockholm och istället för att komma in ca 20.00 så kommer jag hem en timme tidigare istället.

Likes

Comments

Idag har jag avklarat ytterligare en innedag i Gävle, denna kändes dock en aning längre än igår eller åtminstone kändes dagen längre även om vi inte hade några examinationer idag. Vi har däremot haft fyra stycken väldigt intressanta föreläsningar om bland annat mobbning, inkludering, exkludering och åtgärdsprogram. Det har varit väldigt intressant och givande. Lite smått ont i handen måste jag ändå erkänna att jag har efter att ha antecknat 20 sidor totalt på alla föreläsningar. Om man bortser från ett jobbigt samtal som jag var tvungen att lösa med snabbhet så var dagen ändå bra. När skolan var slut var jag tvungen att köpa nya skor så det fick bli en tur på stan. Vilket resulterade i ett par vita skor från skopunkten för att mina andra skor som jag hade på mig hit gick sönder. Sen blev det middag på hotellet med bästa sällskapet, sedan har det blivit pluggande på tentan inför i morgon och nu skall det packas för att sedan försöka sova, får se hur de skall gå då hela magen och ångesten och paniken är på topp....

Men godnatt så skall jag se till att blogga lite mer i morgon på tåget hem :)

Likes

Comments

Idag har vi haft innedag och spenderat dagen på högskolan. Vi började med ett examinerande tillfälle för våran VFU kurs där vi fick diskutera i tvärgrupper kring våran uppgift vi haft på VFUn. Sedan vid 11:30 var det dags för lunch och klockan 13.00 hade vi kursuppstart i våran nya kurs, specialpedagogik som jag tycker ska bli väldigt spännande och roligt att läsa. Ännu roligare när vi får vara i de grpper vi redan har och som vi jobbat i större delningen av våran utbildning med.

Efter sista föreläsningen som slutade 16, vart det en sväng på stan och sedan käkade jag och några tjejer sushi/pizza ) mitt val kan ni nog hil

Nu ska jag happa i säng och förhoppningsvivis sova lika mycket och lik gott som i går.

Likes

Comments

Då var det dags för skoldagar och jag befinner mig nu i Gävle. Jag började min resa i morse vid 11 och det vart stressigt eftersom bägge barnen var hemma idag så skulle fixa dem och göra dem i ordning. Normalt brukar barnen sova hos sin mormor när jag åker till Gävle, men idag är dom hos sin pappa denna gången så det känns ju lite speciellt. Men jag hoppas att det ska gå bra.

Jag gjorde byte i Skövde och sedan i Stockholm, resan mellan Skövde och Gävle hade jag sällskap utav en i min klass så det var trevligt. Väl framme i Gävle gick vi till hotellet och sedan blev det en tur på Clas Ohlsson för att inhandla lite viktiga saker inför morgon dagens kursstart. Sedan blev det middag på en restaurang.

Och efter det blev det shopping på hemmakväll och tentaplugg. Ångesten är på topp vill jag lova, jag har sån ångest inför fredagens tenta så jag vet inte riktigt vart jag skall ta vägen...

Likes

Comments