Tittar in från Florida & vill visa lite kvällsinspiration.

Är det inte konstigt att jag kan bli som mest sugen på att kika på inredning och blogga & fixa med moodboards just när jag är utomlands?
Speciellt när jag är här i värmen, då kan jag, hemmakär & mystjej in i fingerspetsarna längta hem till kalla, råa, mysiga, underbara Sverige. Längta efter mörka kvällar, tända ljus och soffmys, eller klara dagar & skogspromenader i spåret. Längtar dock som mest tills det är dags för inredningen av vårt nya hem.

Här i Orlando är det inte så inspirerande & förutom en helt oförglömlig dag på Universal Studios Orlando & Island of adventure (wow!) så kan jag nog faktiskt säga att jag är redo att åka vidare till nästa stop - Key West.

Efter tolv timmar på Universal med upplevelser, attraktioner, mängder av människor & allt vad det innebär så var dagens pool- & hotellhäng efterlängtat. Tar man in alla intryck som jag gör så måste man helt enkelt få ladda batterierna & låta hjärnan få ny energi.

Jag klickade in på en ny blogg som jag tror att jag kan tänka mig att följa.
Mysig & en bloggerska som är lite som jag, älskar att göra det där lilla extra för sina nära och kära. Vackert hem har hon oxå, speciellt köket!

http://houseofphilia.elsasentourage.se

Surfade även in på ellos och hittade en löpare från Himla i en av mina favoritkulörer samt en vacker poster från Studio Lisa Bengtsson som jag tänkte lägga på önskelistan. Postern heter höst & passar mig så fint då jag min favoritårstid är just hösten. Jag tycker mycket om kulörerna i postern.
Ni ser dessa på bild ovan.

Kram på er & ta hand om er själva.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilderna kommer alla från countrystyle.se

Behöver du lite vårinspiration, varsågod!

Vackraste keramiken jag skådat och inte så lite vårig heller!

När ni letar inspiration så kom ihåg en sak:

- Det behöver inte bli svindyrt. Alla har vi olika stora plånböcker och om inte dyr inredning ryms i din så varför inte ta och besöka lite loppisar?
Jag lovar dig att du kan finna många skatter där. Bonus är att du ändå följer en av de nya inredningstrenderna - att vara just "unik" i sin inredning. Är inte det lite komiskt - "Nu vill vi vara unika i vår inredning". Om alla är lika unika så är väl ingen egentligen så unik? Eller?
Jag skulle vilja säga att poängen är att du ska inreda med det du tycker om, inte det som Elle decoration tycker om och inte heller det som dina instagramföljare blir imponerade av. Det är iallafall det som jag menar med att vara unik. Inred så att DU blir glad och varm i hjärtat varje gång du ser dig om i ditt hem. Det är det som är det viktiga. 

Med det hälsar jag trevlig fortsatt söndagkväll!
Spännande handboll på tv!

Kram

Likes

Comments

Godkväll,

Hur mår ni?

Häromkvällen satt jag och mamma på vardagsrumsgolvet framför en vad ska jag kalla det - "färgkarta" (färgindex?) - och funderade lite kring vilka färger som passade ihop med tapeterna som de har på väggarna i huset. Mamma ska måla väggarna i trappan i en passande färg, eller kulör kanske är mer korrekt, och nyans. Hon ville ha min hjälp hur hon skulle tänka.

Det jag har lärt mig inom inredning är oftast sådant som jag har snappat upp i tidningar, bloggar eller i min favoritpodd - Stilsnack. Jag lägger tips och råd på minnet därför att jag tycker att det är roligt och för att det fascinerar mig hur mycket inredning och hemmiljön kan göra för välbefinnandet. Hur ditt hem faktiskt kan påverka hur du mår. Det säger lite sig självt, rött aktiverar medan blått är mer avslappnande. Mycket rött i inredningen kan därför kännas stressande för en del. Vi drar oss också automatiskt till olika färger beroende på hur vi mår.

När det gäller färger så har jag lärt mig tre saker:

1. Håll dig till din kategori. Antingen är du en person som älskar klara färger eller primärfärger som det heter, en som föredrar pasteller eller en som väljer kulörer med mer svärta i, dämpande. Klara färger/kulörer är sådana färger det är på lego eller tuschpennor till exempel. Pasteller är typ babyblå, ljusrosa, jag tänker mintgrön osv. Kulörer med mer svärta i är mer dämpade, typ smutsrosa/gammelrosa eller duvblå - tänk kulörer som blandas med grått.

2. Har du en fondvägg i hemmet ska du tänka på att "få ut" fondväggen i rummet genom att fånga upp någon eller några av kulörerna i resterande inredning. Det blir då mer harmoniskt.

3. Antingen kan man jobba med samma kulör fast i olika toner eller så kan du välja en eller flera andra kulörer fast då på samma plats i färgsektionerna. Jag tänker här på såna där man kan titta på och ta med ifrån färgbutiker. De har oftast 5 eller fler olika toner i en färgsektion och då ska du välja t.ex. nummer 3 på alla färgsektionerna.

Jag hoppas att jag lärt er något och inte bara gjort er förvirrade haha. Vid förvirring tipsar jag om att läsa detta inlägg där jag själv hittat och lånat lite information:

http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/2017/03/31/en-liten-lektion-i-farglara-som-gor-underverk-for-din-inredning

Det var allt för ikväll!

Kram på er.


Likes

Comments

Äntligen fredag & jag slutar jobbet om några timmar!
Vill passa på att tipsa om ett så vackert instagramkonto att njuta av;

@tretowdeco

In & inspireras!
Ha nu en fin fredag.

Kramar

P.s. Bilderna är ett smakprov, från instagramkontot

Likes

Comments

Godmorgon från bussen,

Jag älskar gamla möbler. De har en vacker & lite ståtlig utstrålning som jag kan tycka lyfter upp ett hem. Oftast satsar vi på nytt och modernt men glömmer att balansera upp det moderna och det nya. Då kan det vara fint med en äldre möbel, ett skåp, en byrå eller kanske ett par sängbord.

Det är så betydelsefullt att inreda ett hem med saker som har ett värde för dig/er & som ger positiv energi. En tavla du fått eller råkat köpa på impuls & som du egentligen inte tkr om kommer inte heller att ge dig positiv energi.

Tillslut så vill jag tipsa om att inte vara rädd för att ge dina möbler ett litet lyft - renovera dem eller måla om! Det kan göra så mycket och är mycket bättre för miljön och magkänslan än att kasta och köpa sprillans nytt, iaf om möbeln har ett värde för dig.

Kram på er!

Bilder från Pinterest.

Likes

Comments

Godmorgon,

Jag har sovmorgon och ledig fredag vilket inte alls är så fel faktiskt! Ikväll kommer ett gäng som vi ska se premiären av På spåret tillsammans med, visst är det en trevlig idé?

Sitter ofta framför nyhetsmorgon och äter min frukost. Idag blev det som sagt sen frukost så nyhetsmorgon har hunnit gå över i Malou efter tio. Hon har besök av prinsessan Märta av Norge och till min stora förvåning, men också glädje, så visar det sig att jag tillhör samma personlighetstyp. De pratar om högkänslighet.
Jag visste väl att jag var lite prinsesslik! :-)

Man brukar även benämna "högkänslighetspersoner" som personer som är känslomässigt begåvade vilket jag tycker låter så mycket bättre. Malou ställer första frågan "Hur känns det att vara annorlunda?". Suck... Nej, det är inte samma sak att vara högkänslig och att vara annorlunda. Alla är vi väl lika annorlunda eller normala så att säga?

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om känslomässig begåvning. Det är ett personlighetsdrag som vissa av oss har, kort och gott.
Detta är högkänslighet:

- Jag har en förmåga att ta in väldigt mycket intryck. Går jag exempelvis på en fest eller ett evenemang med många människor så tar jag in alla intryck och känslor i rummet - Jag "scannar av rummet" kan man säga. Det är inget jag kan hjälpa utan bara något jag gör och som tar mycket energi. Detta gör att jag känner ett större behov av att få vila upp mig eller ladda batterierna lite mer efteråt. Jag behöver lite extra tid för mig själv, lugn och ro.

- Att jag tar in intryck och känslor gör att jag lättare än andra kan förstå hur folk mår eller om det har hänt ngt. En person som mår dåligt men försöker dölja det kan oftast inte lura mig, jag känner att ngt är fel med en gång.

- Jag är mer känslig för dofter eller ljud än andra.

- Jag har lätt för att ta åt mig och har mer än en gång i livet undrat vad det är för "fel" på mig. Kan känna mig jobbig som är så otroligt emotionellt styrd även om det aldrig hänt att någon anklagat mig för att vara just jobbig.

- Är man högkänslig så kan man ofta känna stort ansvar för sådant som exempelvis mänskliga rättigheter, djur, natur och miljöfrågor etc - haha nu vet jag varför jag valde att utbilda mig till miljövetare...

Jag har inget emot att dela med mig av detta därför att jag upplever att det inte är så känt och att det kanske behövs lyftas fram för att inte ställa en så dum fråga som "hur är det att vara annorlunda". Är vi mer öppna om vilka vi är så tror jag att vi kan förstå varandra bättre.

Vem har inte någon gång i livet träffat sin raka motsats och kanske till och med önskat, varför är jag inte mer som henne/honom?
Att vara känslomässigt begåvad har precis som allt annat sina för och nackdelar, så är det ju alltid. Det viktigaste är dock att acceptera sig själv. Det som gör dig till den du är ska du visa och lyfta fram, göra till din styrka!

Hantera din högkänslighet:

- Acceptera att du är som du är. Vi kan inte förvandla oss till någon vi inte är.

- Ge dig själv mer egentid. Vila upp dig genom att ta hand om dig själv. Läs trevliga magasin, bra böcker, kolla på favoritfilmerna, gå på en promenad eller bara tänd massa ljus och njut med en kopp kaffe. Ladda batterierna på bästa sätt!

- Omge dig med personer du tkr om och som lyfter upp dig. Bort med energitjuvar.

- Seriöst, ni är nog många som precis som jag är otroligt trötta på att höra "tänk inte så mycket" eller "ta inte åt dig". Strunta bara i dessa kommentarer. De ger dig inget, punkt slut.

- Vänd din känslighet till en styrka genom en kreativ hobby. Ofta är känslomässigt begåvade personer också väldigt kreativa. Själv älskar jag inredning och växter och min styrka ligger i att jag är bra på att snappa upp människors inredningsstil och älskar att agera som inredningshjälp.

Normal eller annorlunda är ord vi kanske ska använda med viss förståelse om att vi alla är lika normala eller annorlunda. För säg mig, vem bestämmer vad som är kännetecknat som annorlunda?

kramar


Likes

Comments

Såhär ser min jul ut och det är min mamma jag inspireras av varje jul. Hela hemmet lyser upp och blir sådär vackert och mysigt, utan att tappa stilen! Julen för mig ska glittra, utan att sticka i ögonen. Hemmet ska pyntas värdigt och elegant och samtidigt värma själen.

Ni hittar allt hos Ellos. Så vackert, jag vill ha allt!

Harmoniskt, vackert och mysigt!

Kram på er!

p.s.
Inte får vi glömma min pappas tappra och underbara julpyntade varje år - vi har inte samma stil, men du får mig att skratta!
​ :-)

Likes

Comments

Personliga favoriter är den svarta från Mio och den grå från Granit!

Hoppas ni inspireras!

Kram

Likes

Comments

Igår hade jag en mycket förkyld söndag där jag enbart hängde i soffan med undantag för då jag reste mig för att tända lite ljus runt om i vår lilla lägenhet. Gick fram till fönstret för att tända ljuset i min lykta och såg då att bilen på parkeringen alldeles nedanför hade ljusen på. Tyckte så synd om denna någon som glömt att stänga av ljusen och skulle få börja sin måndagsmorgon med att upptäcka att batteriet i bilen hade dött. Snäll som jag är ville jag genast försöka hjälpa till och kom på att jag kunde posta ett anonymt inlägg med bild på Jodel (En app/Ett diskussionsforum där alla användare är anonyma). Sagt och gjort, det blev ett inlägg och jag kände mig ändå nöjd med att iallafall ha försökt att hjälpa till och nå ut till den stackars ägaren. Ska väl också tillägga att Jodel används flitigt här uppe i Karlstad.
MEN - stunden efter kommer såklart den där typen som ska kommentera mitt inlägg och bara trollar bort min känsla av att ha uträttat en god gärning.
Jag fick inget "Vad snällt av dig" eller "Grymt, hoppas att ägaren ser detta" utan jag fick en rättning för att den här typen tyckte att jag skrivit fel reg-nummer. Säg att jag skrivit ABC123 men denna personen ansåg att det skulle vara ABB123 och skrev bara "ABB123 dessutom". Jag hade faktiskt inte skrivit fel.

Hur tråkigt är det inte när vi försöker göra goda gärningar eller ge snälla komplimanger och det bemöts med ett rättande för att du "sagt fel" eller förstått fel.
Jahopp, jag försökte bara göra en bilägare glad över att slippa ett dött batteri.

Förstår ni vart jag vill komma med det här?
Jag undrar ibland varför konversationer på sociala medier är så hårda, varför det hackas fram och tillbaka på varandra. Varför man alltid måste vara så hårdhudad och kunna ta allt med en klackspark. Alla är vi ju olika hårda och mjuka, känsliga eller okänsliga. Inget är rätt eller fel, men du ska alltid kunna ta det som människor säger med en klackspark och du gör fel om du blir ledsen och tar åt dig. Jag undrar när det blev norm att vara en "klacksparks-person". Jag undrar varför vi inte istället vänder på det och ifrågasätter varför vi inte försöker vara mer ödmjuka och vänliga. Jag undrar varför det är så få människor som vågar ge en vän eller främling en komplimang för den snygga jackan eller det vackra halsbandet.
Jag undrar om vi inte skulle må bättre över att göra fler goda gärningar, våga vara snällare.
Och snälla, svälj det där rättandet eller sarkastiska svaret för det låter inte alltid så trevligt.

Det är verkligen inte svårt. Säg att den där typen istället hade kunnat formulera sig annorlunda och skrivit "bra gjort, men står det inte ABB?". Det hade gjort mig glad och inte alls fått samma effekt att jag känt mig lite bestulen på min goda gärning.

Det kanske inte var illa menat av den här typen, men ändå, jag avskyr rättningar och korta svar när jag försöker göra något snällt. Jag kan dessutom verkligen ogilla lata, fördomsfulla diskussionsforum på nätet där alla ska veta bäst och där få faktiskt väljer att formulera sig ordentligt eller vänligt eftersom de ändå gömmer sig bakom skärmar. Håller mig undan dessa därför att de gör mig obekväm. Jag blir obekväm när jag ser hur lite vänlighet som finns där. 

Så avslutningsvis för er som vill bli mer ödmjuka, här är två tips:

1. Säg eller skriv aldrig något till någon som du inte hade kunnat säga till en vän eller till en kollega i fikarummet (Citat från podden Stilsnack hehe).

2. Överväger du att hjälpa en främling eller berömma någon för att ha gjort ett bra jobb etc så är mitt tips att våga göra det. Jag tror att vi mår bättre av att vara vänliga mot andra.

Likes

Comments

En stilren hylla för 499kr!
Själv funderar jag på denna istället för en drinkvagn i nya lägenheten, vad tror ni om det?

ELLER...

Detta laptopbord för 399kr, nästan ännu snyggare faktiskt!
Kolla här;

Bilder utöver Ikeas kommer från Pinterest!

Likes

Comments