Vardag, vedarbete & ryck

Hejsan!

Här körde vardagen igång i trosdags med en mjukstart i och med två dagar jobb innan jag fick njuta av två dagar ledigt igen. Det känns riktigt bra att få komma in i ens vardagsrutiner igen, i synnerhet nu då jag känner att jag verkligen kunde koppla av helt och hållet under det nästan tre veckor långa jullovet. Något som också gjorde mig så glad var att vi under de sista jullovsdagarna fick snö här i södra Finland och har fått njuta av härligt vnterväder sedan dess. Det är så fint där ute nu och i skrivande stund ser jag att det verkar komma ännu mer snö. Härligt!

Jullovet var alltså välbehövligt, avkopplande och träningsfylllt vilket jag också hade hoppats på. Två av jullovsdagarna spenderades ute i skogen med vedjobb vilket jag tycker så mycket om. Det känns bra att verkligen få och kunna jobba hårt och i flera timmar i skogen för att få hem ved att värma huset med. Dessutom är det helt otroligt bra träning när man gör tunga lyft och bär tungt i svår terräng!

Träningen har fortsättningsvis löpt på fint, vilket känns så bra och jag är på god väg att nå mitt träningsmål gällande att lära mig snatch/ryck. Jag har kört lite teknikövning i kombination med två av mina träningspass och förvänat mig själv över hur bra det gått. Även om jag vet att jag har en god bit kvar till såväl fin teknik som skapliga vikter, så är jag mer än nöjd var jag är redan nu.

Ett tips för er som jobbar med att lära er nya övningar: filma er när ni utför övningen. Man ser då konkret vad som ser bra ut och vad man behöver jobba med.

Igår fick vi promenadsällskap av fina Ronja.


Hoppas ni har haft en riktigt fin början på 2021.

Ta hand om er och njut av det fina vintervädret!


-M

Gillar

Kommentarer