Välkommen 2021

Nytt år och nya möjligheter!

Nyårsfirandet 2020 - 2021 var riktigt småskaligt dels pga pandemin men även eftersom jag var hundvakt åt Aino, så vi hade två hundar i hushållet en kväll med mycket raketsmällar. Tack och lov gick det hur bra som helst och de skällde bara till några få gånger.

Vi firade med tortillas, drack alkoholfritt i glasen och spelade brädspel. Innan middagen blev det också ett riktigt bra träningspass. Likaså var passet på nyårsdagen innan en god middag hos svärföräldrarna 1.1 också lyckat.Om jag skall blicka tillbaka på det gångna, minsann märkliga år vi lämnade bakom oss så känner jag att jag inte kan, eller ens får klaga över det. Det har varit ett så otroligt svårt år för många som bl.a. förlorat såväl nära anhöriga som sina arbetsplatser. Ingen av mina nära och kära har smittats av covid och jag har ett jobb jag trivs med. Jag upplever att jag har allt det jag behöver och en hel del utöver det också faktiskt. Så jag känner mig oerhört tacksam.

Jag kan dock inte förneka att det också från och till varit utmanande, i synnerhet psykiskt just med de osäkra tiderna och restriktionerna som genomsyrat vardagen. Men man har bara helt enkelt fått anpassa sig till det och göra det bästa av situationen. Jag tror att den egna inställningen spelar en så stor roll i hur man klarar av jobbiga perioder. Vissa saker kan vi påverka, medan vi helt enkelt inte kan påverka andra. Dessutom kändes det i våras som att man fick en liten time-out i vardagen i och med att man blev mer eller mindre tvungen att "dra i handbromsen" då man inte kunde göra allt som förut.

Nåd var ett ord som jag använde i texten när jag skrev om mitt år 2019, och känner att det också passar in på detta år. Vi har trots allt skonats ganska väl under pandemin här i vårt land i jämförelse med många andra i världen. Men nej, jag vill förstås inte förminska all insats från i synnerhet vårdpersonal som gjort ett utomordentligt jobb och de som varit i främsta linjen skulle definitivt förtjäna en skaplig ersättning för deras fantastiska jobb.

Träningsmässigt har det här året varit det bästa för mig hittills. Det handlar säkert främst om att vi iom pandemin såg till att ordna ett hemmagym åt oss, som i sin tur bidragit till betydligt mer träning än jag säkert annars hade lyckats få ihop. Det handlar då i sin tur om att jag tidigare behövde fundera mer på vilka tider jag kunde träna för att minimera tiden som Blanco skulle behöva vara ensam. Tack var möjligheten att träna hemma är detta ju inte ett problem längre eftersom Blanco nu kan vara med under passen. Härligt så!

Jag hade också ett träningsmål för 2020 vilket var att lära mig frivändning, vilket jag nådde, men behöver ännu jobba mycket med tekniken en hel del. För år 2021 skall jag givetvis också lägga upp något/några mål i relation till träningen.Jag ser fram emot detta nya år och vad det kommer att föra med sig.

Välkommen 2021!

Ett riktit gott och välsignat år till er alla!

-M

Gillar

Kommentarer