Några klockslag ifrån tisdag & onsdag

Tisdag.

Kl. 06:25 en duns genom väggen. Jag sträcker mig efter klockan. Tänker att vår teori om att yrvädret skulle sova lite längre fungerat sådär.

Kl. 08:03 hon pratar med TV:n som visar nyheterna. Slår på sin lära-gå-stol. Dansar med händerna när den enformiga musiken drar igång. Hoppar runt. Jag tänker på min vän som frågade "Får du någonsin tråkigt på dagarna?" Jag tänker att det minsann inte är ofta. På hur fint det är att få se någon växa upp, lära sig saker, upptäcka.

Kl. 16:21 dörren stängs igen. Jag blundar för disken på köksbänken, "jag tar det sen". Slår mig ner i soffan, fingrarna över tangentbordet. Samlar tankarna från ett par timmars prat om allt från elitryttare och barns matvanor till hushållsekonomi och framtidsplaner.

Onsdag.

Kl. 05:05 jag vill lägga tillbaka huvudet på kudden. Blunda. Låtsas som ingenting. Istället drar jag på mig glasögonen. Kliver upp.

Kl. 09:21 högarna växer på golvet. Ljusa, färgade, mörka, vita. En never ending story av plock och fix. Jag försöker se det som något mysigt. Lugna sysslor att pyssla med istället för tvång. Saker jag måste göra för att duga. Det fungerar inte jämt, det där tankesättet, men jag tänker så allt mer och mer och det är ju alltid något.

Kl. 13:12 mitt hjärta slår hårt. Jag kan inte sitta still. Vankar av och an. Blicken fäst på TV. Rör mig efter hästarnas rörelse. Det här kan nog vara en av de häftigaste sportupplevelserna någonsin. Oj vad jag ser framemot helgen.

Kl. 16:37 hennes bara fötter i gräset. Sprattlande, förtjust leende. Yrvädret hejar på ifrån asfalten. Jag ryser. Mina flickor.

Kl. 19:48 hon tar en bit choklad. Vrider och vänder på spelbrickan. Funderar över sina val. Jag tittar på honom, på busfröet som sover och på yrvädret som är i full koncentration. Musik i bakgrunden. Sådana här dagar vill jag ha jämt.

Följ på Nouw och Instagram.

Gillar

Kommentarer