5 tips för bebisgarderoben

Gulliga bodys och klänningar. Nya kollektioner i säsongens färger och mönster. Det finns en hel uppsjö av kläder att välja till en liten och ibland är det svårt att veta hur man ska tänka.

Här är 5 saker som jag tar med mig från bebistiden.

1: Köp begagnat

Bebistiden går i rasande fart, med ens har ungen växt ur storlek 50, 56, och 62. Därför är det lätt att hitta begagnade kläder i de första storlekarna som är i nyskick.

Bra för plånboken och miljön!

2: Välj enkla kläder

För mig kändes den första tiden som ett projekt där allt handlade om mat, sömn, tvätt och klädombyten.

Alltså: välj enkla kläder.

Idag skulle jag främst satsat på ett gäng pyjamas med dragkedja i liknande färger - enkelt att klä på och av, och perfekt för att kunna tvätta så mycket som möjligt tillsammans.

Önska baskläder i olika storlekar

Jag var välförberedd med kläder i de minsta storlekarna. Däremot blev det lite mer panik efter storlek 62 eftersom jag hade fullt upp och helt glömde bort att köpa kläder i förväg.

Alltså kan jag som nyss nybliven förälder slå ett slag för baskläder som present. Enfärgade bodys och mysiga pyjamas i olika storlekar så jag slipper tänka? Ja, tack!

Planera inför nästa storlek

Jag försöker att ligga en storlek före. Det för att jag vill köpa second hand i första hand, och för att slippa stressen att plötsligt stå utan kläder som passar.

Istället har jag en lista med kläder busfröet behöver för varje storlek. Så när allt finns till en storlek börjar jag på nästa vilket ger mig ett par månader till godo medan hon växer ur de kläder hon redan har.

Hitta en modell

Bebisar är olika, alltså passar olika märken och modeller olika bra.

Innan busfröet kom köpte jag lite av varje, dock lärde jag mig rätt snabbt vad som passade bäst.

Att hittat min bebis modell har hjälpt mig leta efter bra kläder second hand och önska mig kläder som kommer till användning. Dessutom är det skönt att göra shopping av baskläder så lätt som möjligt genom att hela tiden köpa liknande kläder.

Vad är ditt bästa tips för bebisgarderoben?

Följ på Nouw och Instagram.

Gillar

Kommentarer