Gådagens utgifter: 461 SEK på livsmedel och en jäkla massa vitaminer för att hålla mig frisk.
Dagens utgifter: 60 SEK på två fina mjölkflaskor och ljusstakar på second hand

Har spenderat hela dagen tillsammans med Viktor och hand föräldrar. Druckit kaffe, snackat skit, myst med hund samt åkt på mini-utflykt och kollat lite second hand prylar. Som nybliven sambo tyckte jag att det var okej att bränna 60 SEK på lite mysigt hem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej godingar, hoppas att ni har haft en fantastisk helg. Att ni har kramats med någon som står er kär, gjort det som ger er en känsla av harmoni i kroppen.

Min helg blev långt ifrån som planerad, så blir det väl när en får skapa sig en liten sjukstuga. Jag har fått vila, reflektera och hitta mitt lilla lugn. Jag känner hur energin kommer tillbaka, likaså rastlösheten.

Med det sagt kan jag då redogöra att jag endast spenderat 299 SEK sedan bloggens start. Kommande vecka kommer att bli en utmaning med lön och csn som dundrar in på kontot men jag skall hålla i mina shoppingsugna fingrar.

Observera att jag inte kommer att räkna mina fasta utgifter som pengar jag spenderat just för att det är... fasta utgifter, och det har vi alla vuxna eller hur? Eller ni kanske vill jämföra hyror och elräkningar ha ha.

Kram från sjuklingen som försökt göra sin tillvaro lite mysig, se bilder ovan.

Likes

Comments

Ni vet den där känslan när febern inte går över, du orkar inte göra någonting och det gör ont när du sväljer. Detta gjorde att jag idag köpte mig en onlinepizza samt fyllde på med lite lisvmedel (samt glass och semla, man måste ju unna sig när man är sjuk).

Totalt spenderat: 299 SEK

Likes

Comments

I mina favoritbyxor, med min favoritkopp i mitt favorithem. Den osminkade sanningen.

Idag skulle jag haft en sådan där härlig dag med vinprovning på morgonen, det ingår i en kurs vi läser i skolan, för att sedan åka hem och luncha och ta det lugnt. Istället blev min hals ännu sämre under natten, och som sjukling spenderar man inga pengar (observera att detta inte är något spartips utan ett inlägg med glimten i ögat).

Dagens cravings; semla, glass och onlinepizza. Vilken tur att jag inte orkar ta mig ut till affären utan äter upp allt vi har i frysen istället.

Spenderade pengar idag: 0 SEK.

Hur har det gått för er?

Likes

Comments

Det började för inte så längesedan, med att en tjej (läs jag) hade en enorm prestationsångest. Påverkad av den ökande digitaliseringen i samhället och hur fler och fler använde sociala medier för att få sitt liv att verka mer intressant, ville inte jag verka sämre. Jag lade en stor summa pengar på att bli make up artist. Jag har vid flertalet tillfällen försökt skapa en sminkblogg men tappat motivationen. Jag, liksom väldigt många andra, har köpt produkter jag egentligen inte behöver. Jag har köpt saker som andra har "bara för att". Jag har till och med köpt saker bara för att spendera pengar som blivit över. Det var väldigt sällan jag hade kvar pengar av min inkomst, en buffert var inte att tala om. Skulderna ökade och tillslut hade jag delbetalningar upp över öronen.

Idag är jag studerande, jag läser en internationell ledarskapsutbildning inom Hotell- och besöksnäringsbranschen (Hospitality Management). I Maj är jag nyexaminerad och råfattig. Jag har lagt alla mina extrapengar jag tjänat under studietiden på att betala av mina skulder och nu har jag endast ett par månader på mig att spara ihop en så kallad buffert, innan det är dags att ge sig ut i det verkliga arbetslivet igen med regelbunden och fast inkomst.

Ovanstående är alltså motivationen till denna blogg. Jag vill visa mig själv, och för er som är intresserade, att det går att ha ett härligt liv utan att spendera tusentals kronor varje månad på restaurangbesök, biobesök och shopping. Confession; jag är en sucker för härliga restaurangbesök och ett par glas bubbel titt som tätt, produktnörd utav dess like och älskar att testa nya saker på marknaden, det här blir alltså en utmaning för mig.

Vad kommer att bloggas om då? Jo, hur en vardag faktiskt kan se ut, utan sponsorer och dyra inköp. Hur mycket pengar jag faktiskt spenderar och om jag kommer att lyckas spendera mindre men utan att känna att jag lever ett tråkigt liv. Den viktigaste frågan av dem alla är; Vad är viktigt för dig/mig?
För mig är det faktiskt mitt inre välmående och relationerna kring mig. Det finns inget viktigare.

På bilden ovan ser ni alltså mig så som jag oftast är, leendes med en kopp kaffe i handen. Inga konstigheter. Det ska bli ett sant nöje att få tävla mot mig själv och mina tidigare ekonomiska demoner. Vem är med mig?

Likes

Comments