Mmm, i dag laget jeg en så utrolig god krydderkake. Den ble så god, så jeg blir nødt til å dele oppskriften med dere. Jeg synes krydderkake ofte kan bli ganske tørt, så det var derfor digg at denne oppskriften gjorde den litt juicy. Denne kaken er god også med bare melis på toppen, som jeg har brukt, eller med en deilig ostekrem ala den kremen man bruker på gulrotkake kanskje.. nam! Jeg har hentet litt inspirasjon til oppskriften fra ulike nettsteder, og mikset og trikset litt blandt dem. Denne oppskriften ble nok til cirka 6 personer. Her er den i hvert fall:

1,5 ss Nora Tyttebærsyltetøy Hjemmelaget
1,5 ts TORO Krydderet Nellik malt
1,5 ts TORO Krydderet Kanel malt
75 g smeltet smør / margarin
300 g hvetemel
300 g sukker
0,5 ss natron
3,75 dl kefir
Brødform

Start med å varme opp ovnen til 190 grader. Jeg er ikke en profesjonell baker, så jeg mikset bare alle ingrediensene i bakebollen, og rørte godt om. Deretter la jeg bakepapir i en brødform som rommer 1 1/2 liter, og helte røren oppi. Jeg stekte kaken i cirka 30 minutter, men jeg vil tro det varier utifra type ovn, så sjekk med jevne mellomrom når det er gått 20 minutter. PS: sykt godt med kaffe og freshe bringebær til med melis på toppen.

Lykke til, og enjoy!

Likes

Comments

Hei, og velkommen til min blogg. Så utrolig morro at du har klikket deg inn her!

Min første oppskrift vil kanskje være kjedelig for noen, men denne mangosalaten som tilbehør er det som spicer opp hele retten. Til denne middagen trenger du kyllinglår, jeg bruker de ferdig krydrede fra rema 1000. Du trenger også ris, gjerne fullkorn. Når det gjelder den eksepsjonelt gode salaten jeg skryter sånn av, trenger du:

Kremet balsamico
Rød paprika
Ruccola
Rød løk
Pepper
Mango
Agurk
Salt
Pepper


Jeg steker kylling og koker rist som anvist på pakningen. Jeg mixer salat og grønnsaker, og drysser salt og pepper over. Deretter blander jeg inn noen dråper med kremet balsamico. DET. ER. SÅ. GODT! Jeg liker å kutte grønnsakene litt utradisjonelt opp. For eksempel store runde agurkbiter, tynne strimler av paprika, løken i ringer osv. Det gjør at salaten ser litt fancy ut, og ikke så kjedelig og tradisjonell. Man spiser jo også med øynene, tross alt ;)

Håper det smaker!
Likes

Comments