Veganska syltkakor/hallongrottor

Ibland är det enklaste det absolut godaste ...
Ingredienser ca 20 st
Total tillagningstid ca 45 min
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
0,5 krm krossat flingsalt
225 g margarin (mjölkfritt)
Hallonsylt ca 0,5-1 dl (fast)
Vaniljsocker att pudra över
Tillredning
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda samman mjöl, socker, vaniljpulver, salt och bakpulver.
Tillsätt smöret i tärningar och knåda till en jämn deg.
Gör ca 20 små bollar av degen.
Lägg bollarna på en plåt (två plåtar behövs då kakorna flyter ut i ugnen).
Gör en liten grop i mitten på alla kakor och fyll med hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Pudra över lite vaniljsocker före servering.
Trevlig kväll ❤

