Veganska blåbärs- och citronbullar med vit choklad

Regn ute = bullbak och film inne, finns det något mysigare? 😊

Riktigt fluffiga och saftiga bullar i långpanna med tydlig smak av blåbär, citron och vit choklad. Helt mjölk- och äggfria. 🌟

Ingredienser (ca 20 bullar)

Bullar

25 g jäst för söta degar
75 gram veganskt margarin
2,5 dl ikaffe (Oatly)
1 tsk mortlade kardemummakärnor
0,5 dl ljus sirap
2 tsk bakpulver
7,5 dl vetemjöl

3 msk vatten och 1 msk ljus sirap till pensling

Fyllning

1 dl blåbärssylt
50 g veganskt margarin
2 msk strösocker

Skal av 1 citron

100 g vit choklad (vegan)

Tillredning
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull och häll på ikaffe.
Häll margarinblandningen över jästen och blanda ut till jästen har lösts upp.
Tillsätt sirap och kardemumma och rör om.
Rör sist i vetemjölet som du blandat ut med bakpulvret.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda rumsvarmt margarin, blåbärssylt och socker till en jämn smet.

När degen jäst klart, tag upp och knåda degen.
Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen. (Se till att det kommer fyllning ut i alla kanter.)
Hacka den vita chokladen och strö över fyllningen samt riv skalet av en citron över fyllningen.
Rulla ihop degen från långsidan och skär till ca 20 bullar.
Lägg bullar så att bullarna precis nuddar varandra i en ugnsform (ca 20x30 cm).
Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med en blandning av vatten och sirap och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Sen är det bara att äta så många en orkar. 😄☕

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229