Vegansk sockerkaka – så gott i all sin enkelhet

Sockerkaka, lättvispad grädde och färska jordgubbar – mer behövs inte för att väcka varje lite cell med sommarkänslor inom mig. ☀

Här kommer recept på den perfekta veganska sockerkakan.

Att rekommendera för den som vill baka i helgen. 😊

Ingredienser (ca 10 bitar)

Tillagningstid ca 1,5 tim + tid för att låta kakan svalna

2,5 dl kikärtsspad
3,5 dl strösocker
150 g margarin (mjölkfritt)
Skal av en citron
3,5 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kokosmjölk (garant)
0,5 tsk vaniljpulver

Tillredning

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en sockerkaksform ordentligt.
Smält margarinet i en kastrull och tag av från plattan.
Blanda i kokosmjölk och citronskal.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda samman socker och kikärtsspad i en annan skål (vispa för hand så att det blandas väl men inte så att det börjar bli hårt).
Häll margarinblandningen över kikärtsblandningen och rör om.
Häll i de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
Häll smeten i sockerkaksformen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter (olika kakformar och ugnar ger olika gräddningstid, känn därför alltid med en sticka så att kakan inte är kladdig i mitten).
Låt kakan svalna helt före du stjälper upp den.

Det är lätt att göra veganska kakor men just sockerkakor är svåra att göra höga och fluffiga. Jag har bakat ca fem sockerkakor på senaste bara för att hitta det perfekta receptet – nu har jag hittat det. 😃
Så saftig, luftig och god. 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229