Välkommen till min blogg – En kaka för alla!

Bloggen kommer att fokusera på bakning och speciellt bakverk anpassade för olika typer av relativt vanliga matallergier/känslighet. Min ambition är att alla som läser denna blogg, oavsett om man har en allergi eller inte, ska kunna hitta ett bakverk som passar just sig eller sin vän. Därav namnet – En kaka för alla.

Jag har uppfattningen av att många tänker att det är mycket svårare eller att det blir mindre gott att baka en kaka anpassad för en viss allergi, men så behöver det inte alls vara! Möjligen kräver det bara en smula extra fantasi, vilket jag hoppas kunna bjuda på här.

Självklart kommer recepten vara galet goda även om man inte har en allergi! 😊

Idén till att starta denna blogg fick jag för cirka två år sedan då jag var mammaledig med min son. Jag själv har varit laktosintolerant i flera år och när jag fick min son var han till en början känslig för mjölkprotein och blev senare allergisk mot ägg. Jag har dessutom en mamma som inte tål gluten eller soja. Att kunna bjuda på fika eller kalas och baka något som vi alla kunde äta blev till en rolig utmaning för mig och min syster och vi började baka väldigt mycket. Där någonstans i allt bakande kom jag på att jag ville spara och göra någonting av alla recept jag bakade och kanske inspirera någon annan som nyligen blivit allergisk eller tycker det är svårt att bjuda hem sin vän som har en allergi.

Bloggen kommer huvudsakligen bestå av recept, men kommer även bjuda på tips därtill, allt från dukning till bra fikaställen för allergiker mm.

Varmt välkommen!

Gillar

Kommentarer

Klara
Klara,
Fantastiskt! Dig ska jag definitivt följa. Jag ser fram emot recept på plättar utan ägg.
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Så roligt, välkommen! ☺️ Plättar utan ägg kommer snart!nouw.com/enkakaforalla
Aniara Perzon
Aniara Perzon,
Vilka mumsiga hälsosamma recept - Tackar!www.webstudio-aniara.se
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Hej Aniara, så roligt att du hittat hit! Och vad kul att du gillar mina recept. ☺️nouw.com/enkakaforalla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229