Tårta i glas med hemmagjord nötella

En perfekt dessert på sommaren, enkel att ta med och tar inte lång tid att göra.

Just denna variant är med sockerkaka, hemmagjord ”nötella”, grädde, rostade hasselnötter och körsbär.

Kanske inte låter mycket för världen men detta är min nya favorit och något av det godaste jag bakat.

Hemligheten är nog den hemmagjorda nötcrèmen som jag kallar "nötella".

Recept:

· En bit sockerkaka, baka själv eller köp färdig.

Recept på en glutenfri sockerkaka hittar du här:

https://nouw.com/enkakaforalla/den-perfekta-gluten--och-mjolkfria-tartb-36161149

Recept på en vegansk sockerkaka hittar du här:

https://nouw.com/enkakaforalla/vegansk-sockerkaka---sa-gott-i-all-sin-e-36128059

Man behöver bara en bit så resterande kan du frysa in till nästa gång.

· Nötella

175 g rostade hasselnötter (köper färdigrostade)
2 msk kakao
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
0,5 dl florsocker
en nypa salt.

Mixa hasselnötterna till ett nötsmör (tar lång tid, ca 5-10 minuter).
Häll sedan i resterande ingredienser och kör till en jämn smet.
Häll upp i en ren burk med lock och förvara i kylskåp.
När nötellan är nygjord är den rinnig och len. När den förvaras i kylskåp blir den fast och bredbar men smälter ganska snabbt i värmen igen.

· Vispgrädde (laktosfri eller växtbaserad)

· En nypa vaniljsocker

Vispa grädde och vaniljsocker tillsammans. Ca 1 tsk vaniljsocker på 3 dl grädde.

· Hackade rostade hasselnötter (finns att köpa färdigt)

· Körsbär

Ta fram fina glas att servera i eller burkar för picknick. Bryt i bitar av sockerkakan. Häll på rikligt med nötella (har du haft nötellan i kylen blir det mer som små bitar du lägger på men detta kommer smälta ner härligt över kakan sen). Toppa med grädde, hasselnötter och körsbär.

Detta är så gott, vattnas i munnen bara jag tänker tillbaka och skriver om det. :D

Nötellan är även god att spara i kylen och ta fram till helgens nybakade scones sen (om det blir något över) ...

Gillar

Kommentarer