Supergott fröknäcke med citronsmör

Så enkelt och gott. Ät till frukost, som mellis eller varför inte till en ostbricka!

Knäcke

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl maizena
  • 1,5 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt

Eventuell smaksättning - 2 tsk torkad rosmarin men då brukar jag servera till vanligt smör.

Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Koka upp vattnet.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Häll på det varma vattnet och rör runt. Häll sist i oljan. (Om smeten är vattning kan den stå och sätta sig 10 min men är den jämn och kladdig kan du hälla ut den på plåten direkt.)
Häll ut smeten på plåten klädd med bakplåtspapper och forma till en tunn rektangel (så tunn det bara går). Kladdar smeten kan man ta några droppar rapsolja på en spatel och trycka ut med. Oljan gör att smeten inte kladdar. Alternativt kan man ta ett smörpapper att trycka ut med.
Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme och låt sedan stå och torka på eftervärmen i ca 30 min.

Citronsmör

  • 50 g smör (laktosfritt eller växtbaserat margarin)
  • 1 krm flingsalt
  • skal av en citron

Låt smöret bli aningen rumsvarmt så att det går att vispa. Tillsätt alla ingredienser och vispa till ett fluffigt smör.

Ät och njut.

Det går självklart att äta som det är också utan smör eller med vanligt smör/margarin eller ost.

Gillar

Kommentarer