sommarens frukost – chiapudding med färska bär

Har gått lite bananas på denna frukost bestående av turkisk yoghurt, citronsmakande chiapudding och färska sommarbär. Så gott!

Lägg upp i en burk med lock och ta med ut på en sommarfrukost eller som mellanmål på en picknick.

Gör så här:
Tillagningstid ca 15 min men måste förberedas dagen innan.

Chiapudding (ca 4 stora portioner)
5 dl Oatly Ikaffe
6 msk chiafrön (gärna krossade)
Rivet skal av en citron

Blanda samman ingredienserna ovan i en stor burk med lock. Låt stå över natten i kylskåp.

Uppläggning
Turkisk yoghurt (laktosfri)
Chiapuddingen från dagen innan
Färska sommarbär (ex hallon, blåbär och jordgubbar)

Vid servering fyller du botten av din serveringsskål med turkisk yoghurt. Efter det häller du på lika mycket chiapudding (blanda om chiapuddingen först) som du hade turkisk yoghurt. Avsluta med att toppa skålen med färska bär.

Så somrigt, fräscht och gott!

Nu hoppas vi bara att solen snart kommer tillbaka så att vi kan åka på många utflykter.


Gillar

Kommentarer