Sommarens chokladtårta med körsbär

Hej på er,

Idag tänkte jag bjuda på denna maffiga chokladtårta med körsbär. 😜

Kakan är både fri från ägg, gluten, nötter och laktos. Hur bra är inte det!? Och självklart är kakan galet god. 😃

Jag har faktiskt bakat om kakan ett par gånger före jag blev nöjd. Att baka en kaka utan både gluten och ägg, som båda är bindande ingredienser, är inte helt lätt. Men nu är jag alltså nöjd och vill dela receptet med er. 🍰

Kakan består av bottnar som kan liknas vid kladdkaka, en chokladsmörkräm, vispgrädde och körsbär. Galet god!

Kakan blir bäst om man gör den samma dag som den ska ätas. Men har man inte tid till det kan man baka bottnarna i förväg och frysa in. Smörkrämen bör dock göras vid servering då den är godast att servera direkt. 😊

Ingredienser (8-10 bitar)

Kaka

150 g smör (laktosfritt)
2 dl vispgrädde (laktosfri)
3 dl glutenfri mjölmix
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
0,5 dl kakao

Chokladsmörkräm

150 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
50 g mörk choklad (minst 70%)
50 g mjölkchoklad (laktosfri)
0,75 dl florsocker

Garnering

4 dl vispgrädde (laktosfri)
1 tsk vaniljsocker
ca 25 körsbär

Tillredning

Kaka

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra två lite mindre springformar (ca 15 cm i diameter).
Smält smöret i en kastrull.
Häll i grädden.
Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.
Häll i smörblandningen och rör till en jämn smet.
Häll upp smeten i dina två formar.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.

Tag ut och låt svalna.

Chokladsmörkräm

Vispa det rumsvarma smöret fluffigt med en elvisp.
Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme så att chokladen inte blir för varm.
Häll i chokladen och florsockret i smöret och vispa till en len smörkräm.

Garnering/montering

Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Vill man ha körsbär i kakan kan man tvätta och skiva hälften av körsbären och spara hälften till dekoration.

Placera en botten på ett kakfat.
Bred på hälften av smörkrämen (jag gillar när man brer på lite slarvigt så att det pyser ut lite härligt mellan lagren).
Sprid ut de skivade körsbären på smörkrämen (kan väljas att tas bort).
Bred på hälften av grädden över körsbären.
Lägg på den andra botten.
Bred på den resterande smörkrämen och vispgrädden.
Toppa med körsbär.
Avsluta med att pudra över lite vaniljsocker.

Sedan är det bara att äta och njuta av denna vackra och rustika tårta. ❤

Är så nöjd när jag hittar recept som är fria från så många allergener som möjligt. Älskar ju när alla kan äta samma på ett kalas och alla känner sig riktigt välkomna. 😊


#recept #tårta #körsbär #äggfritt #glutenfritt

Nedan ser ni bild på det mjöl och den mjölkchoklad jag använder till tårtan.

Gillar

Kommentarer

tomasskafferi
tomasskafferi,
Wow, vilken skönhet till tårta och det ser SÅ gott ut! ✌🏿🤩
nouw.com/tomasskafferi
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Tack, kul att du gillar. 😊
Den var väldigt god. 😃
nouw.com/enkakaforalla