sommarbullar med smak av hallon och choklad

Fantastiska och färgsprakande sommarbullar med smak av hallon och choklad.

Saftigare bullar får man leta efter!

Bullarna är dessutom fria från ägg och laktos. Beroende på val av choklad kan du även göra bullarna helt veganska, se tips nedan.

Ingredienser ca 15 st
Total tillagningstid ca 2 timmar

Bullar

25 g jäst för söta degar
2 tsk bakpulver
75 gram veganskt margarin
2,5 dl ikaffe (oatly)
0,5 dl ljus sirap
7,5-8 dl vetemjöl

2 msk vatten och 2 msk ljus sirap till pensling

Fyllning

100 g margarin
3 msk strösocker
100 g mjölkchoklad
En ask färska hallon (ca 125 g)

Garnering
100 gram vit choklad
Eventuellt blomsterströssel och ätbart guld

*för tips om vilken choklad jag brukar använda titta på nedan länk:

(OBS viss choklad kan innehålla nötter så läs på förpackningen före användning)

https://nouw.com/enkakaforalla/glittrande-och-gott-fredagstips-35557610

Tillredning

Bullar

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull och häll på ikaffe (får max bli 37 grader varmt).
Häll margarinblandningen över jästen och blanda ut till jästen har lösts upp.
Tillsätt sirap och rör om.
Rör sist i vetemjölet som du blandat ut med bakpulvret.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

Medan degen jäser, gör fyllningen.
Låt margarinet bli rumsvarmt.
Blanda sedan samman socker och margarin.

När degen jäst klart, ta upp och knåda degen.
Kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen. Se till att det kommer fyllning ut i alla kanter.

Avsluta med att hacka över 100 g mjölkchoklad och sprida ut en ask färska hallon.
Rulla ihop degen från långsidan och skär till ca 15 stycken bullar.
Lägg alla bullar så att bullarna precis nuddar varandra i en ugnsform (ca 20x30 cm).
Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med en blandning av vatten och sirap och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Smält den vita chokladen och ringla över bullarna.
Toppa med blomsterströssel och ätbart guld.

Låt svalna och sedan är det bara att äta så många man orkar. 😊

Gillar

Kommentarer