Snart är det Alla Hjärtans Dag och vad passar då bättre än hemmagjorda veganska geléhjärtan ❤

På torsdag är det Alla Hjärtans Dag och jag älskar att fira allt som går att firas! ❤

Hur glad hade man inte blivit om man fick en liten påse med hemmagjorda geléhjärtan av någon man tycker om!?

Nedan kommer recept på veganska geléhjärtan i två smaker, hallon/citron och hallon/lakrits.

En fin Alla Hjärtans Dag önskar jag! ❤

Ingredienser (ca 30 st)

400 g frysta hallon
0,5 dl vatten
1/2 citron
160 g strösocker
5 g agar agar
6 g flytande fruktpektin

Garnering

2 msk strösocker
Skal från 1/2 citron

1 tsk lakritspulver
1 msk strösocker

Tillredning

Häll vatten och hallon i en kastrull och låt koka upp. Mosa hallonen med en gaffel eller visp tills det inte finns några hela hallon kvar.
Sila hallonen så att du får ut 200 g saft utan bitar.
Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt flytande fruktpektin samt agar agar.
Vispa ordentligt och låt koka upp.
Sjud i ca 5 minuter under omrörning då och då.
Tillsätt sockret samt saft från en halv citron.
Rör runt och låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter.
Tag av från plattan och häll upp i silikonformar.
Låt dina geléhjärtan stelna i rumstemperatur ett par timmar, gärna över natten.
Blanda citronskal och socker i en skål samt lakritspulver och socker i en annan.
Tryck försiktigt ut dina små hjärtan och rulla hälften i citronsockret och hälften i lakritssockret.

Klart att ätas, använda som dekoration eller ge bort som en fin present.


​Inspiration till dessa hjärtan fick jag när jag tittade på det fina programmet Timjan, Tupp och Tårta på SVT, där Jimmy gjorde veganska geléhallon.

På nedan länk ser ni hur han gjorde. 😊

https://www.svt.se/recept/gelehallon

Gillar

Kommentarer

Klara
,
Kan ju intyga att dessa typ är det godaste jag någonsin smakat!!
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,