Semlor bakade med extra kärlek för den som inte tål nötter ❤

Vad passar inte bättre nu när det snart både är alla hjärtans dag och fettisdagen, än en semla bakad med extra kärlek …

En galet fluffig kardemummabulle fylld med frömassa istället för mandelmassa, toppad med guldglittrande grädde och avslutas med ett hemmagjort geléhjärta. Mer kärlek än så kan det väl inte bli.

Klart även du som inte tål nötter ska kunna äta en riktigt god semla ❤

Ingredienser (ca 25-30 bullar)

75 g smör (laktosfritt)
3 dl mjölk (laktosfri)
0,75 dl strösocker
3 tsk mortlade kardemummakärnor
25 g jäst för söta degar
1 ägg
8 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

1 ägg till pensling av bullarna

Ingredienser (frömassa till ca 10 portioner)

2 dl naturella solrosfrön
2 dl florsocker
1 dl vispgrädde (laktosfri)
0,5 tsk mald kardemumma
1 krm vaniljpulver

Garnering

Vispgrädde (laktosfri)
Ätbart guldglitter
Eventuellt geléhjärta

Recept till mina hemmagjorda veganska geléhjärtan hittar du i mitt förra blogginlägg.

Tillredning

Bullar

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken.
Häll smör- och mjölkblandningen över jästen och blanda ut till jästen har lösts upp.
Tillsätt socker, kardemumma och ägget och rör om.
Rör sist i vetemjölet som du blandat ut med bakpulvret.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
När degen jäst klart, ta upp och knåda degen.
Forma degen till ca 25-30 runda bullar.
Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.

Frömassa

Häll alla ingredienser i en mixer och kör till en slät massa.


Sätt ihop din bulle med precis så mycket frömassa och grädde just du vill ha.
Jag vill ha mycket i mina. 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229