saftig vegansk citronkaka

Detta är en väldigt enkel kaka men riktigt god, saftig och fräsch. Kakan är vegansk så bra för både ägg- och mjölkallergiker, perfekt för min lilla familj. 😊

Och här kommer recept för den som vill prova. 😃

Ingredienser

Kaka

150 g margarin (mjölkfritt)
2 dl kokosgrädde
4,5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Skal från 2 citroner
2 msk vallmofrön

Glasyr

1 dl florsocker
2 msk citronsaft

Tillredning

Kaka

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull och tag från plattan.
Häll i kokosgrädden i margarinet.
Riv i skal från 2 citroner.
Blanda samtliga torra ingredienser i en skål.
Häll margarinet och kokosgrädden över mjölblandningen.
Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en avlång brödform klädd med smörpapper. (Passar ej till hög sockerkaksform)
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Låt svalna.

Glasyr

Blanda samman florsocker och citronsaft till en jämn glasyr och häll över kakan som svalnat något.

Jag dekorerade kakan med lite blomsterströssel för att addera lite extra piff. 🌺😊

Och här kommer bild på det blomsterströssel jag använder. 😊

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229