Rulltårta på annat vis

Lika enkel att göra som en vanlig rulltårta men ser avancerad ut och får gästerna att undra hur bottnarna i tårtan kan stå upp.
Recept och bilder på hur man gör denna "rulltårta på annat vis" hittar ni nedan.

Trevlig söndag!

Ingredienser ca 8 stora bitar

Total tillagningstid ca 1 tim

Kaka

4 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver

Fyllning

4 dl vispgrädde (laktosfri)
1 tsk vaniljsocker
1 påse polkagris (ca 140 g )

Spackel

4 dl vispgrädde (laktosfri)
1 dl strösocker
1 dl kakao

Tillredning

Kaka

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker länge till ett vitt fluff.
Blanda samman övriga ingredienser i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Tag ut kakan och låt den svalna.

Fyllning och spackel

Vispa grädden till fyllningen tillsammans med vaniljsocker.

Blanda ihop ingredienserna till ditt spackel (grädde, socker och kakao) och ställ i kylskåp i ca 30 min. Tag ut ur kylskåp och vispa upp som vanlig grädde.

Montering

Bred ut grädden på hela rulltårtan.
Hacka polkagrisen i ganska små och fina bitar.
Sprid ut den hackade polkagrisen över grädden.
Se till att det kommer ut i alla kanter.
Skär kakan på mitten.
Rulla ihop den ena delen av kakan.
Lägg din rulle på den andra kakbiten och rulla ihop.
Skär av kanterna och ställ sedan tårtan upp på ett fat.
Bred på tårtspackel och dekorera på valfritt vis.

Tårtan kan med fördel göras dagen före servering och förvaras i kylskåp då kakan nästan bara blir godare dagen efter när polkasmaken kommer fram tydligare!

Gillar

Kommentarer