Raw semlor

Har blivit tokig i dessa små semmelbollar. Goda, söta och ger bra med energi.

Ingredienser (ca 6-7 st)

Tillagningstid ca 1 tim

Boll

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl cashewnötter (naturella)
  • 6 färska och urkärnade dadlar
  • 1,5 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • En liten nypa salt

Häll alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn massa. Rulla sedan till bollar, samma storlek som vanliga raw-bollar/chokladbollar. Ställ in bollarna i frysen för att stelna lite medans du gör mandelmassan och grädden (max 15-20 min i frysen).

Mandelmassa

  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 3 msk lönnsirap

Blanda samman ovan två ingredienser i en skål.

Grädde

  • 1 frp kall kokosgrädde (jag brukar ta Garants lila förpackning)
  • Vaniljpulver efter smak (jag brukar ta ganska mycket för att få bort kokossmaken)

Vispa upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Kokosgrädde måste vara välkyld för att gå att vispa upp och spritsa ut.

Tag fram dina raw-bollar och skär av toppen så att det bildar ett lock. Tryck ut en klick mandelmassa på varje botten och spritsa sedan på en klick grädde. Avsluta men att sätta på det lilla locket.

Ät och njut!

Bollarna håller ett par dagar i kylskåp, se bara till att ha en försluten förpackning.

Gillar

Kommentarer

isvarmt
isvarmt,

Nej men va söta! Såg otroligt gulliga ut!

nouw.com/isvarmt
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,

Tack snälla ☺️

nouw.com/enkakaforalla