Raw-bollar med smak av havrekaka och salt karamell

Här kommer recept på en riktigt god liten raw-boll som inte innehåller några nötter.

Perfekt som mellis nu när terminen startat om man behöver lite extra energi på jobbet.

Ingredienser 15 st

(Tillagningstid ca 30 min)

Bollar

  • 3 dl havregryn (glutenfria)
  • 14 urkärnade färska dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 1,5 krm vaniljpulver
  • 1 krm flingsalt

Kör allt i en mixer tills du har en jämn smet. Häll på lite mer vatten vid behov.

Karamell

  • 2 msk lönnsirap
  • 1 krm flingsalt
  • 2 urkärnade färska dadlar.

Kör allt i en mixer till en jämn sås.

Rulla degen till små bollar och tryck sedan i en sked eller en ren tumme för att göra ett hål som du försiktigt fyller med karamellsås. Nyp till bollarna så att öppningen med såsen sluts och rulla försiktigt till en boll igen.

Toppa med lite flingsalt.

Förvara i kylskåp och ta fram när sötsugen rycker in eller när du känner att du behöver lite energi.

Gillar

Kommentarer