Rabarberkladdkaka med ett täcke av smulpaj – perfekt till sommarens alla kalas!

En kladdkaka med vit choklad, toppad med kardemummastekt rabarber och ett smultäcke av mandel – en blandning mellan kladdkaka och smulpaj, kan det bli bättre?

Kanske något att baka till valborg!? 😄

Ingredienser (ca 8 portioner)

Kladdkaka

100 g smör (laktosfritt)
100 g vit choklad (laktosfri)
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl mandelmjöl

Rabarberfyllning

5 stora stjälkar rabarber
1 msk smör (laktosfritt)
0,5 tsk malda kardemummakärnor
1 tsk vaniljpulver

Smulpaj

25 g smör (laktosfritt)
0,5 tsk malda kardemummakärnor
1 dl mandelmjöl
0,5 dl strösocker.

Tillredning

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en springform ca 18-20 cm i diameter (obs, bröa med mandelmjöl och inte vanligt ströbröd för att undvika gluten).
Smält smöret i en kastrull.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
Häll det smälta smöret över chokladen och rör tills chokladen smält.
Blanda i sockret och sedan äggen och mandelmjölet.
Häll smeten i formen.
Skiva rabarbern (ca 1-2 cm) och stek 1-2 minuter tillsammans med smör kardemumma och vaniljpulver.
Häll rabarberna över kaksmeten.
Blanda smör, socker, mandelmjöl och kardemumma till en smulig deg och strö över rabarbern på kakan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Servera med vaniljsås.

Så gott!

Gillar

Kommentarer

StarOfUsA
StarOfUsA,
Det Här receptet måste jag spara! 🙌🏼nouw.com/starofusa
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Glad jag blir! Gör det, tror inte du kommer bli besviken. 😋😋nouw.com/enkakaforalla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229