Overnight oats med äpple och kanel, MUMS!

Detta är verkligen en sååå god och lyxig helgfrukost med juliga smaker.

Jag serverar mina overnight oats med en klick yoghurt, äppelbitar och min hemgjorda granola med mandel, dadlar och nejlika.

Overnight oats

2 dl glutenfria havregryn
4 dl i kaffe (Oatly)
1 rivet stort svenskt äpple
1 tsk kanel

Blanda samman allt och förvara i en burk med lock i kylskåp över natten.

Julig granola

4 dl glutenfria havregryn
2 dl valfria fröer (jag brukar ta pumpafrön eller solrosfrön)
2 dl grovt hackad sötmandel
20 urkärnade dadlar delade i bitar
1 krm vaniljpulver
3 msk agavesirap
3 msk vatten
3 msk solrosolja

1 -2 tsk mald nejlika beroende på hur stark smak du vill ha

Sätt ugnen på 150 grader.
Häl havregryn, frö mandel och dadlar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Blanda runt så att ingredienserna fördelar sig jämnt på plåten.
Blanda olja, vatten och agavesirap i en liten skål och ringla över de torra ingredienserna på plåten och rör runt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. (Tag ut och blanda efter halva tiden.)
När granolan stått i ugnen i ca 30-40 minuter, häll på kryddan och rör runt.
Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen på eftervärme.

Hemgjord granola passar även perfekt som gåva till något glöggkalas eller liknande tycker jag! 💝

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229