Nötfri Raw chokladtryffel

Ingredienser - Chokladtryffel

  • 4 msk kokosolja
  • 3 msk agave sirap
  • 1 dl tahini
  • 1 dl kakao (gärna raw men vanlig funkar också)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 0,5 tsk flingsalt

Dekoration

  • Pink pitaya-pulver (valfritt)
  • Blomsterströssel (valfritt>)

Tillredning

Smält kokosoljan på svag värme över vattenbad. När oljan smält blandar du i övriga ingredienser och rör väl. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och täck väl. Ställ in i frysen, låt gärna stå över natten. Servera direkt från frysen då chokladen smälter i rumstemperatur. Servera antingen som en hel bit på en skärbräda eller skär upp små rutor. För syns skull har jag lite pink pitaya-pulver och blomsterströssel på toppen men det kan an självklart strunta i. 😊

Gillar

Kommentarer