Måndagstips – äggfri (vegansk) Lemon Curd, så god!

Klart man ska få njuta av lemon curd även om man inte tål ägg eller är vegan.
Nedan recept blir till en härligt söt/syrlig lemon curd, perfekt till nygräddade scones eller som fyllning i tårtor och andra bakverk.
Ingredienser
2 citroner (saft och skal)
1,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 msk majsstärkelse
75 g margarin (veganskt)
Tillredning
Koka upp citronerna (skal och saft), vatten och majsstärkelse tills det tjocknar (ca 1-2 min) under kraftig omrörning.
Tag av från plattan och rör i sockret och till sist margarinet.
Häll upp i en ren burk med tätt lock.
Förvara i kylskåp och tag fram när suget faller in. 😄
Vid servering brukar jag blanda i lite grädde (växtbaserad eller laktosfri) så att den blir krämigare och lättare att bre på mackan eller vad man nu vill ha det till.


