Måndagstips – äggfri (vegansk) Lemon Curd, så god!

Klart man ska få njuta av lemon curd även om man inte tål ägg eller är vegan.
Nedan recept blir till en härligt söt/syrlig lemon curd, perfekt till nygräddade scones eller som fyllning i tårtor och andra bakverk.

Ingredienser

2 citroner (saft och skal)
1,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 msk majsstärkelse
75 g margarin (veganskt)

Tillredning

Koka upp citronerna (skal och saft), vatten och majsstärkelse tills det tjocknar (ca 1-2 min) under kraftig omrörning.
Tag av från plattan och rör i sockret och till sist margarinet.
Häll upp i en ren burk med tätt lock.

Förvara i kylskåp och tag fram när suget faller in. 😄

Vid servering brukar jag blanda i lite grädde (växtbaserad eller laktosfri) så att den blir krämigare och lättare att bre på  mackan eller vad man nu vill ha det till.

Gillar

Kommentarer

tildaolofssons
tildaolofssons,
Muums, ska absolut prova! 😊nouw.com/tildaolofssons
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Kul, gör det ☺️ Perfekt att ha i kylen och ta fram till helgfrukosten! ✨✨✨nouw.com/enkakaforalla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229