Magiskt saftigt och gott Focaccia som dessutom är glutenfritt

Är så galet nöjd med detta bröd som blev så otroligt saftigt, luftigt och gott.
Tål du inte gluten och tycker det är svårt att få till gott bröd så baka detta vetja, jag tror inte du kommer att bli besviken!

Ingredienser
Total tillagningstid ca 1,5 tim

4 dl vatten (uppvärmt till 37 grader)
0,5 dl olivolja
1 msk honung
25 g jäst för bröd
1 msk fiberhusk
1 krm salt
6 dl glutenfritt mjöl Semper (Fin mix)
1 tsk bakpulver
1 ägg

Fyllning
0,5 dl olivolja
Oliver utan kärnor
Färsk rosmarin
Flingsalt
Strimlade soltorkade tomater

Tillagning

Värm vattnet i en kastrull till 37 grader och tag av från plattan.
Häll i oljan och honungen och rör om.
Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan.
Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt Fiberhusk och rör runt.
Låt svälla i 5 minuter och rör sedan runt igen.
Tillsätt ägget och sedan mjölet (5 dl) som du blandat upp med bakpulver och salt.
Degen ska vara kladdig.
Strö över den sista dl mjöl och låt jäsa 30 min under bakduk.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsform (ca 30x20 cm).
Rör/knåda degen lite lätt så att mjölet arbetas in.
Tryck ut brödet till en rektangel och häll över ca 0,5 dl olivolja.
Tryck ut sista biten (oljan kommer få degen att inte fastna på dina fingrar).
Tryck i oliver, färsk rosmarin och soltorkade tomater.
Avsluta med att strö över lite flingsalt.
Sätt nu på ugnen på 200 grader.
Lägg en bakhandduk över brödet och låt jäsa till ugnen är varm (ca 20 minuter).
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

😊

Man kan ju även gå lös med annan topping och kanske skapa lite Focaccia art!

Gillar

Kommentarer

MiHome
MiHome,
Ser vackert och gott ut! <3
nouw.com/mihome