Knäckig hallonpaj med vit choklad (vegan)

Nu när solen börjar tittar fram längtar man ju bara galet mycket efter sommaren! ☀
Tänk att få plocka bär i mängder, baka hallonpaj, och sedan ta ett dopp i det blå ...

Idag bjuder jag på ett recept på en vegansk hallonpaj med vit choklad.

När min son blev äggallergiker slog det mig att just efterrättspajer oftast inte bakas med ägg.
Så ett tips om man ska bjuda någon som har äggallergi på efterrätt, bjud på paj. Då slipper du ändra om i receptet och du vet att det säkert blir gott. 😊

Byter man dessutom bara ut smöret till veganskt margarin har man en helt mjölkfri och faktiskt vegansk efterrätt. Hur bra?

Så här kommer recept på förra sommarens hallonpaj med knäckigt täcke och vit choklad, bakad på nyplockade hallon.

Ingredienser (ca 8 portioner)

100 g vit choklad (vegansk)
300 g hallon (färska eller frysta)
150 gram margarin (veganskt)
1,5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl havredryck (vegansk)
2 dl vetemjöl
2 dl fiberhavregryn
1 tsk bakpulver

Vaniljglass (vegansk) till servering.

Tillrednin

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bären i botten på en pajform.
Smält margarinet i en kastrull.
Tag av från plattan och häll i övriga ingredienser.
Häll smeten över hallonen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Inte bara gott och veganskt utan väldigt enkelt. 😊

Gillar

Kommentarer

MAJALUNDSTRM
MAJALUNDSTRM,
Men åhh vad fina bilder! Hallonpajen såg verkligen sååå god ut! <3nouw.com/majalundstrm
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Tack snälla 🤗. Visst längtar man till sommare nu! Ha en fin dag ☺️nouw.com/enkakaforalla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229