Höstig äppelpaj som är fri från gluten, nötter, ägg och mjölk

Paj är inte min favorit när det kommer till desserter men just denna paj är fantastisk, man vill bara ha mer!

Vad jag generellt älskar med paj är dock att det är väldigt enkelt att allergianpassa. Majoriteten av pajer innehåller inte ägg och byter man ex bara ut smöret till mjölkfritt margarin så har man en helt vegansk paj.

Just denna paj är vegansk och även fri från gluten, och nötter. Hur bra? En paj för alla helt enkelt. :)

Ingredienser ca 6 portioner

Fyllning

4-5 svenska äpplen
0,75-1 msk mald kanel
1 msk strösocker

Pajdeg

100 g rumsvarmt margarin (mjölkfritt)
2 dl mjöl (glutenfritt "Semper fin mix")
2 dl havregryn (glutenfria)
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap

Tillredning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva äpplen i båtar.
Fyll botten på en pajform med dina äpplen.
Strö över kanel och strösocker.
Blanda samman ingredienserna till pajdegen och klicka ut över äpplena.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min, tills du har en gyllene topp. :)

Servera till valfri vaniljsås eller glass.

Nu är det höst och man får mysa med paj och varm choklad. Visst är det faktiskt lite mysigt!? :)

Gillar

Kommentarer

saralinnea
saralinnea,

Mums! Det är ju så gott med paj och som du säger; så lätt att allergianpassa så det är så smidigt med paj över lag! 😊

nouw.com/saralinnea
IP: 2a01:4f9:4a:2fa8::2