Hej!

Jag har fått flera frågor på senaste om varför jag intresserar mig så mycket för just allergianpassad bakning. Jag tänker därför bjuda på en kort presentation av mig själv och svar på frågan nedan. 😊

Izadora heter jag och bor i Malmö tillsammans med min sambo och vår son Leonard.

Idèn till att starta En kaka för alla fick jag för cirka 2,5 år sedan då jag var mammaledig med vår son.

När Leonard föddes var han till en början känslig mot mjölkprotein och blev senare allergisk mot ägg.
Själv hade jag varit laktosintolerant i flera år – en reaktion på stark medicinering då jag som 15 åring hade Cancer.
Jag har dessutom en mamma som varken tål gluten eller soja.

Att kunna bjuda på kalas och baka något som vi alla kunde äta gjorde jag och min syster till en rolig utmaning och vi började baka väldigt mycket. Där någonstans i allt bakande kom jag på att jag ville spara och göra något av alla recept. Kanske skulle jag även kunna inspirera någon annan som nyligen blivit allergisk och tycker det är jobbigt eller någon som kanske tycker det är svårt att bjuda hem sin vän som har en viss allergi.

Man väljer ju tyvärr inte sin allergi och jag tror många har uppfattningen av att det både är svårare och blir mindre gott att baka allergianpassat. Men så behöver det inte vara! Möjligen kräver det bara en smula extra fantasi, och den fantasin hoppas jag kunna bjuda på här. 😊

Vi har alla olika historier och livet är inte en saga av rosa cupcakes och fluffig frostig. Vi alla kan inte äta samma kaka, men jag tror verkligen att det finns en kaka för alla! ❤

Välkomna!

(Recepten är självklart oemotståndligt goda även om man inte har en allergi! 😊)

Bjuder här på lite bilder på mig och min son när vi går lös i köket.

Det är så roligt med äggfria recept för det innebär att min son kan hjälpa till att knåda, provsmaka och vara med i köket.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229