Guldglittrande morotskaka

Dagen till ära morotskakans dag bjuder jag här på en guldglittrande variant som både är fri från nötter och laktos.
Kakan kan med fördel göras dagen innan då smakerna kommer fram mer dagen efter, samtidigt som kakan behåller sin saftighet.

Baka, ät och njut! 😊

Ingredienser (ca 10 portioner)

Kaka:

3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1,5 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl rapsolja
4 dl rivna morötter

Glasyr:

75 g rumstempererat smör (laktosfritt)
175 g Philadelphiaost (laktosfritt)
2 dl florsocker
1 lime (skal + saft)

Ätbart guldglitter för dekorering

Tillredning

Kaka:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt oljan och de rivna morötterna i smeten.
Tillsätt sist de torra ingredienserna.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 20 cm i diameter).
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter.

Glasyr:

Blanda samtliga ingredienser i en skål tills det blir en jämn och krämig glasyr.
Bre på kakan när kakan svalnat och avsluta med att pudra över lite ätbart guldglitter.

Njut! 😊

Gillar

Kommentarer

Aktiegurun
Aktiegurun,
Ser smaskens ut! Skall verkligen prova detta receptetnouw.com/aktiegurun
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Så kul att du tycker det! Lycka till och skriv gärna hur den blev. 😊nouw.com/enkakaforalla
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229