Glutenfria pizzasnurror med smak av rosmarin

Hej på er!

Idag bjuder jag på ett fantastiskt gott recept på pizzasnurror med smak av rosmarin.

Grunden till detta recept hittade jag på ica.se för något år sedan och sedan dess har jag bakat dessa små pizzasnurror ett flertal gånger.

De små bullarna går väldigt snabbt att göra och blir verkligen galet goda. Perfekt till en soppa eller att ha med sig på en picknick.

Grundreceptet hittar ni på nedan länk:

https://www.ica.se/recept/blomkalssoppa-med-pizzasnurror-721541/

Jag älskar att baka från grunden men som småbarnsmamma uppskattar jag ibland även genvägar som sparar lite tid. Jag brukar därför göra dessa på färdigköpt pizzadeg. Jag har testat flera olika köpta degar och alla fungerar bra. Till snurrorna på bilden använde jag en färdigköpt glutenfi pizzadeg. Detta är verkligen smidigt om man ska ha gäster som inte tål gluten på besök och man själv tycker det är svårt att baka glutenfritt. Bullarna blir magiskt goda och känns vällagade.

Ingredienser (17 snurror)

2 färdigköpta pizzadegar (glutenfria, se bild nedan på vilken jag använt)
2 dl crème fraiche (laktosfri)
En halv kruka färsk rosmarin
1 msk honung
Ca 0,5-1 dl pumpakärnor

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degarna till två stora rektanglar.
Bred på crème fraiche och strö över pumpakärnor och rosmarin.
Ringla sist över honung.
Vik degen dubbel från långsidan.
Skär ut ca 3 cm tjocka remsor.
Skär en skåra i varje remsa så att det går att fläta snurrorna.
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.


Degen jag använde. (ej samarbete eller betald reklam.)

Gillar

Kommentarer

MAJALUNDSTRM
MAJALUNDSTRM,
Men åh så gott!
nouw.com/majalundstrm