Glutenfria brownies med polkabräck

En riktig goding till fikabordet i jul kommer här. Enkel att baka är den också!

Ingredienser (ca 15-20 st)

250 g smör (laktosfritt)
2 dl kakao
4 ägg
3,5-4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl

100 g mörk choklad (ca 70%)

Polkagrisar

Tillredning

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Häll i smöret i äggsmeten och rör till en jämn smet.
Häll sedan i de torra ingredienserna och fortsätt röra till en jämn smet.
Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (rektangel ca 20x30 cm) och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna.

Hacka polkagrisen och smält den mörka chokladen. Bred på chokladen över kakan när den svalnat och strö sist över polkagrisen. Låt chokladen stelna. Servera som den är eller med en klick vispgrädde.

Nästan godast dagen efter!

Gillar

Kommentarer