Glutenfri morotskaka med guldkant

Alltså denna kaka är bara såååå god! Och jag är så mätt i skrivande stund för jag inte kunde sluta äta. 😄

En gluten- och laktosfri morotskaka, toppad med pistagenötter och guld. 🌟

Ingredienser (ca 12 bitar)
Total tillagningstid ca 2-2,5 timmar + tid för att låta kakan svalna

Kaka

3 ägg
3 dl strösocker
2 dl glutenfritt mjöl (Semper fin mjölmix)
2 tsk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1,5 tsk malen kardemumma
2 1/4 dl rapsolja
4 dl rivna morötter

Glasyr

75 g rumstempererat smör (laktosfritt)
175 g Philadelphiaost (laktosfri)
2 dl florsocker
1 lime (skal + saft)

Topping

Ätbart guld
Grovt hackade pistagenötter

Tillredning

Kaka

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett smörpapper i en rektangulär form (ca 20x25 cm).
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt oljan och de rivna morötterna i smeten.
Tillsätt sist de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-55 minuter (känn med en sticka så att kakan är klar före du tar ut den).

Tag ut kakan och låt svalna helt.

Glasyr

Blanda samtliga ingredienser i en skål tills det blir en jämn och krämig glasyr (jag brukar köra med en elvisp).
Låt stå i kylskåp för att stelna medans kakan svalnar helt.

Montering

Skär av kanterna på kakan och dela sedan resterande kaka i ca 12 lika stora bitar.
Lyft försiktigt upp bitarna på ett fat.
Spritsa ut glasyren på kakbitarna.
Toppa med hackade pistagenötter och ätbart guld.

Sen är det bara att njuta. Detta är så gott! 👌


Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Neej men va gott!! <3
nouw.com/emmaengstrom
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
verkligen sååå god. Rekommenderar den varmt. ☺️🥕
nouw.com/enkakaforalla