Glutenfri citronkladdkaka med vit chokladmousse

Här kommer recept på en härligt kladdig glutenfri citronkladdkaka med vit choklad.

Enligt min sambo – det godaste jag någonsin bakat. 😊

Ingredienser (ca 16 bitar)

Kaka

100 g smör (laktosfritt)
100 g vit choklad (laktosfri)
1 dl strösocker
Skal av en citron
2 ägg
4 dl mandelmjöl

Vit chokladmousse

100 g vit choklad (laktosfri)
3 dl vispgrädde (laktosfri)

Tillredning

Kaka

Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en skål.
Smält smöret och häll över chokladen.
Rör om till en jämn smet.
Häll i sockret samt skal av en citron.
Tillsätt slutligen äggen och mandelmjölet och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Till detta recept valde jag en rektangulär form (18x22 cm) men det går lika bra att göra i en vanlig rund springform (ca 20 cm i diameter).

Vit chokladmousse

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
Koka upp hälften av grädden och häll över chokladen.
Blanda till en jämn smet och tillsätt slutligen den resterande grädden som är kall.
Blanda till en jämn smet och förvara i kylen över natten.
Ta ut moussen ur kylen och vispa choklad- och gräddblandningen till en fluffig mousse.
Bred över kakan och dekorera med färska hallon.

Njut!

Tips

Om du inte har tid att förbereda den vita chokladmoussen dagen innan så går det lika bra att servera till vanlig vispgrädde. Kakan håller sig dock väldigt saftig till dagen efter så både mousse och kaka kan förberedas dagen före servering.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229