Glutenfri blåbärspaj i mammas och pappas trädgård

I måndags firade vi påsk hemma hos mina föräldrar.
Solen sken och vi åt blåbärspaj i trädgården. 😊

Pajen har jag bakat om under veckan då jag inte blev helt nöjd, men nu har jag ett riktigt gott recept redo att bjuda på här. 😚

Nu hoppas vi bara att solen kommer tillbaka snart så att det kan bli mer paj i trädgården. ☀

En smörig blåbärspaj på en mandelbädd. Riktigt saftig och smakrik. Pajen är glutenfri och laktosfri. 👍

Ingredienser (ca 8-10 bitar)

Pajskal

100 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
3 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mix)
0,5 dl florsocker

Mandelmassa/fyllning

200 g sötmandel
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde (laktosfri)

175 g smör (laktosfritt)
2 ägg
1 krm flingsalt
¾ dl ljus sirap
250 g frysta blåbär

Tillredning

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda smör, mjöl och florsocker till en pajdeg och tryck ut i en pajform (det blir ett tunt skal).
Nagga med en gaffel och ställ i kylen medan du gör fyllningen (ca 30 min).
Mixa sötmandel, grädde och strösocker till en mandelmassa.
Häll i smör, ägg, sirap och salt och mixa till en jämn smet.
Häll smeten i pajskalet.
Häll på blåbären och tryck ner något.
Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter (sista 10 min behöver man eventuellt lägga på ett smörpapper över pajen så att den inte blir bränd).
Tag ut och låt stå och ”sätta sig” i ca 1 timme.

Servera ljummen eller kall med vaniljsås.

💗

Gillar

Kommentarer