Gluten- och laktosfria hallonscones – perfekt helgfrukost 💗

Fick frågan av en av er om mina hallonscones även gick att göra glutenfria. Jag har inte prova att byta ut mjölet rakt av på receptet jag la ut för någon vecka sedan men jag har nu provat att ta fram ett annat. Resultatet blev super. 😊 Jättegoda små scones i muffinsformar som passar perfekt till helgfrukosten eller varför inte till en eftermiddagsfika!?

Ingredienser 8 st
Total tillagningstid ca 30 minuter

3 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn (glutenfri)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
1 dl mjölk (laktosfri)
1 ägg
2 dl frysta hallon

Lite extra havregryn till topping.
Eventuellt hackad mörk choklad efter smak. 😊

Tillredning

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram åtta muffinsformar i papper och sätt i en muffinsform för ugn eller direkt på en plåt.
Blanda mandelmjöl, havregryn, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
Tillsätt därefter mjölk och ägg.
Blanda till en jämn smet.
Tillsätt sist hallonen (och eventuellt hackad choklad) och blanda försiktigt.
Fördela smeten i muffinsformarna och toppa med lite extra havregryn.
Smeten ska vara ganska kladdig och fördelas med sked i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Sconesen blir lite sköra så man kan med fördel låta dem svalna en stund före man serverar dem. Och använd gärna smör som mjuknat lite när du brer. Dock håller dem sig riktigt saftiga till dagen efter också! 😊

💗

#bestofnouw #recept #helgfrukost

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229