Gluten- och laktosfria hallonscones – perfekt helgfrukost 💗

Fick frĂ„gan av en av er om mina hallonscones Ă€ven gick att göra glutenfria. Jag har inte prova att byta ut mjölet rakt av pĂ„ receptet jag la ut för nĂ„gon vecka sedan men jag har nu provat att ta fram ett annat. Resultatet blev super. 😊 JĂ€ttegoda smĂ„ scones i muffinsformar som passar perfekt till helgfrukosten eller varför inte till en eftermiddagsfika!?

Ingredienser 8 st
Total tillagningstid ca 30 minuter

3 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn (glutenfri)
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
1 dl mjölk (laktosfri)
1 Àgg
2 dl frysta hallon

Lite extra havregryn till topping.
Eventuellt hackad mörk choklad efter smak. 😊

Tillredning

SÀtt ugnen pÄ 200 grader.
Ta fram Ätta muffinsformar i papper och sÀtt i en muffinsform för ugn eller direkt pÄ en plÄt.
Blanda mandelmjöl, havregryn, fiberhusk och bakpulver i en skÄl.
TillsÀtt smöret och blanda till en smulig deg.
TillsÀtt dÀrefter mjölk och Àgg.
Blanda till en jÀmn smet.
TillsÀtt sist hallonen (och eventuellt hackad choklad) och blanda försiktigt.
Fördela smeten i muffinsformarna och toppa med lite extra havregryn.
Smeten ska vara ganska kladdig och fördelas med sked i formarna.
GrÀdda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Sconesen blir lite sköra sĂ„ man kan med fördel lĂ„ta dem svalna en stund före man serverar dem. Och anvĂ€nd gĂ€rna smör som mjuknat lite nĂ€r du brer. Dock hĂ„ller dem sig riktigt saftiga till dagen efter ocksĂ„! 😊

💗

#bestofnouw #recept #helgfrukost

Gillar

Kommentarer