Gluten- och laktosfri mandeltårta i formatet av små påskbakelser

Enkla att göra och väldigt goda. Borde göra dessa oftare för jag blir alltid lika överraskad över hur goda dessa är. :)

Ingredienser 6 st

Kakbottnar

5 äggvitor

1 dl strösocker

3 dl mandelmjöl

Smörkräm

5 äggulor

175 g smör (laktosfritt)

1 dl grädde (laktosfri)

1 dl strösocker

Till servering

Mandelspån

Vispgrädde (laktosfri)

Godisägg (jag tog mandlar doppade i choklad som man hittar bland naturgodiset)

Blommor, ätbart gult

Tillredning

Kakbottnar

Sätt ugnen på 175 grader.

Rita 12 cirklar, ca 7 cm stora med minst 2 cm mellanrum på ett smörpapper.

Vänd smörpapperet och lägg på en plåt (rita ganska hårt så att cirklarna lyser igenom när du har smörpapperet uppochner).

Vispa äggvitor till ett hårt skum (du ska kunna vända bunken uppochner utan att smeten åker ut).

Fortsätt vispa medan du häller i sockret, lite i taget.

Vänd slutligen försiktigt ner mandelmjölet i smeten.

Fyll cirklarna på bakplåtspappret med smet. Spritsa eller klicka ut med små skedar.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min.

Tag ut och låt svalna.

Smörkräm

Rör samman äggulor, socker och grädde i en kastrull och låt koka upp.

Rör ordentligt tills krämen tjockna (ca 3-5 minuter).

Tag av från plattan och rör ner smöret.

Ställ krämen i kylen i minst 3 timmar före användning (smörkrämen ska gå att spritsa ut).

Montering

Lägg en kakbotten på ett fat.

Bred på ett lager smörkräm och lägg sedan på en kakbotten till.

Täck nu hela bakelsen med smörkräm.

Fäst mandelspån på sidorna av din bakelse.

Spritsa ut en liten cirkel med grädde på toppen som ska symbolisera ett fågelbo.

Dekorera med godisägg och ev. ätbart guld och blommor.

Glad påsk!

Gillar

Kommentarer