Glad Grapefruktens dag!

Idag är det Grapefruktens dag och jag tänkte därför passa på att bjuda på ett väldigt enkelt sätt att servera grapefrukt på men som blir fantastiskt läskande och gott.

För några månader sedan var jag och mina tjejkompisar i Köpenhamn på en liten weekend. Vi åt då frukost på ett ställe som heter Mad & Kaffe (ej samarbete/betald reklam) där man fick frukost serverad som små tapasrätter. Fantastiskt gott och mysigt var det och bra för man kunde mixa ihop sin egen frukost med rätter som passade just sig.

Jag beställde då in en grapefrukt och den kom serverad med ett härligt grönt socker som lyfte grapefruktens smaker. Jag vet inte vad exakt som var i sockret men jag har experimenterat och hittat en sockerblandning som jag tycker blir fantastisk.

Perfekt om man vill bjuda på en lite lyxigare frukost eller brunch. 🌟

Ingredienser ( 2 grapefrukts/4 portioner)

2 Grapefrukter

2 msk farinsocker
skal av en lime
10 myntablad

Tillredning

Stoppa socker, limeskal och myntablad i en mortel och stöt tills alla myntablad är helt fördelade.

Servera grapefrukten som en halva toppad med lime- och myntasockret.

Ett tips är att dela grapefrukten i tre skivor/båtar före du häller på sockret så blir det mycket lättare att äta. Sätt ihop skivorna till en halva före servering. 😊

Ibland är enkelt godast!

🍊

Gillar

Kommentarer

elinormarias
elinormarias,
Grapefrukt som är så gott!
nouw.com/elinormarias
EnKakaForAlla
EnKakaForAlla,
Visst är det 🤗🍊
nouw.com/enkakaforalla
elinm
elinm,
Åh vad gott! 😊
nouw.com/elinm