En paj för chokladälskaren

En helt perfekt chokladpaj som smälter i munnen!

Inte är den bara vacker och väldigt god men även glutenfri, laktosfri och fri från ägg och nötter.

Ingredienser ca 10 bitar

Pajskal

  • 125 g rumsvarmt smör (laktosfritt)
  • 3 dl glutenfritt mjöl (Sempers fin mix)
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • En liten nypa flingsalt

Knåda samman samtliga ingredienser till en pajdeg. Kan kännas torrt om smöret är för kallt, fortsätt bara knåda tills degen går ihop.

Tryck ut degen i din pajform. Jag använder en avlång pajform (10x35 cm).

Nagga degen med en gaffel och ställ sedan i frysen medan ugnen blir varm.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda kakan i mitten i ca 25 min.

Tag ut och låt svalna något.

Medan pajdegen är i ugnen är det dags att börja koka kolan.

Kola

  • 1,5 msk kakao
  • 1,5 dl vispgrädde (laktosfri)
  • ¾ dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör (laktosfritt)

Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka upp och låt småputtra till kolan uppnår exakt 121-122 grader.

Tag av från plattan och blanda i smöret. Häll sedan kolan över pajskalet.

Chokladganache

  • 100 g mjölkchoklad (Green star gluten- och laktosfri)
  • 100 g mörk choklad ca 70% (laktosfri)
  • 1,5 dl vispgrädde (laktosfri)

Finhacka chokladen och lägg i en skål.

Värm grädden i en kastrull. Tag av från plattan precis före den börjar koka.

Häll grädden över chokladen och rör om tills allt är en jämn chokladsmet.

Häll smeten över kolapajen. Låt svalna något och strö sedan över flingsalt.

Till servering

  • Vispgrädde eller chokladgrädde (laktosfri)
  • Blomsterströssel (valfritt)

Servera till en klick vispgrädde eller som på bilden små klickar chokladgrädde. Finns att köpa färdig, Valios laktosfria.

Jag toppade pajen med lite blomsterströssel för ögats skull.

Gillar

Kommentarer