Bästa fyllningen till midsommartårtan

Sitter du och klurar på vad du ska baka till midsommar så kommer här tips på en fantastik tårtfyllning som passar till nästan alla tårtbottnar. Köp eller baka en sockerkaka eller marängbotten och fyll med denna fyllning. Lovar att det kommer bli succé!

Fyllningen består av smörkräm, rabarberkompott, grädde och jordgubbar – kan det bli mer sommarkänsla än så?

Nedan kommer grundrecept på smörkräm och rabarberkompott. Ska du göra en väldigt stor våningstårta får du göra dubbel sats.

Jag länkar även till två bakverk som består av denna kombination, bland annat förra årets tårta som var formad som en midsommarkrans. 😊

Grundrecept smörkräm (räcker till en tårtbotten/2 lager):

5 äggulor
1 dl vispgrädde (laktosfri)
1 dl strösocker
175 g smör (laktosfritt)

Koka upp äggulor, grädde och socker i en kastrull.
Rör ordentligt till krämen tjocknat (ca 3-4 minuter).
Tag av från plattan och rör i smöret.
Häll upp krämen i en skål och täck med plast.
Låt svalna i kylskåp minst 2-3 timmar, gärna över natten.

Grundrecept Rabarberkompott (räcker till nästan 3 lager):

Ca 6 stjälkar rabarber (ca 500 gram)
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 tsk vaniljsocker

Skär rabarbern i bitar (ca 1 cm tjocka).
Häll alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme i 10 minuter.
Rör då och då så att rabarbern blir lite mosad.
Tag av från plattan och låt svalna.

Varva smörkräm, rabarberkompott, grädde och jordgubbar på ditt bakverk!

Följ nedan länk för recept på midsommartårtan som är formad som en krans:

https://nouw.com/enkakaforalla/min-midsommartarta---en-kranstarta-37327468

På nedan länk hittar du recept på söta små portionsbakelse:

https://nouw.com/enkakaforalla/marang-smorkram-rabarber-gradde-jordgubb-35932470

På nedan tårta har jag använt dubbel sats av fyllningen och varvat i en våningstårta med två sockerkaksbottnar. Tårtan är sedan täckt med ett tjockt lager grädde.

GLAD MIDSOMMAR!

Gillar

Kommentarer