Bärplockning och scones

Igår var vi på Eriksgården i Sjöbo och plockade bär. En fantastiskt fin dag blev det och mängder av bär kom vi hem med.
Dagen efter bärplockning har jag som tradition att baka scones och fixa en scones- och bärfika.
I år blev det nedan scones.

Ingredienser (4 stora muffins eller 8 vanliga)

4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g kokosolja (ca ¾ dl) eller 50 g smör
1 ½ dl växtbaserad mjölk eller vanlig mjölk
1 ägg

Tillredning

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram fyra stora muffinsformar i papper och sätt på en plåt.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt kokosoljan eller rumsvarmt smör och blanda till en smulig deg.
Tillsätt därefter mjölk och ägg. Blanda till en jämn smet och fördela i muffinsformarna.
Smeten ska vara kladdig och fördelas med sked i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera till smör, ost och marmelad.

Gillar

Kommentarer