Banoffee

För den som gillar banan, choklad och salt kolasås kommer här en höjdare.

Ingredienser, 6 portionspajer (väldigt maffiga)

Botten

150 g digestive (gluten- och laktosfria)
50 g smör (laktosfritt)

Kolasås

1 dl vispgrädde (laktosfri)
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
en nypa flingsalt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör (laktosfritt)

Fyllning

3 bananer

Chokladgrädde:
3 dl vispgrädde (laktosfri)
3 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker

Tillredning

Botten

Kör kexen i en mixer tills du bara har smulor.
Smält smöret och blanda samman med kexsmulorna.
Tryck ut smulorna i portionsformar (ca 10 cm i diameter var mina)
Ställ dina bottnar i kylskåpet medans du gör kolasåsen.

Kolasås

Häll i alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt koka upp.
Dra sedan ner värmen och låt sjuda i ca 15 min, tills kolan tjocknat (dock före den klarar kulprovet).
Tillsätt smöret och blanda runt.
Häll upp kolan i en skål och låt svalna.

Fyllning

Vispa upp grädden och precis före den är klar tillsätter du kakao och vaniljsocker och vispar sedan slutligen upp till färdig konsistens.

Servering

Tag ut dina bottnar och häll på kolasåsen (fördela jämt mellan dina 6 bottnar).
Skiva över 2 lager banan som täcker kolasåsen.
Avsluta med att spritsa ut ett rikligt lager med chokladgrädde.
Vill du kan du toppa med lite hackad mörk choklad.

Gillar

Kommentarer