Äntligen helgmys ❤ Gluten- och mjölkfria scones, mums!

Så var det helg igen och man får mysa länge med god frukost! 😊
Dessa fantastiska scones passar perfekt till frukost, mellanmål eller varför inte till afternoon tea.
Grundreceptet fick jag av min fina kompis Hanna som bjöd på en variant av dessa till just en lyxig afternoon tea.
Jag brukar servera med smör, ost och marmelad, men sconesen är faktiskt saftiga och även goda utan pålägg.

Hoppas ni får en fin lördag. ❤

Ingredienser (4 stora muffins)

4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
50 g kokosolja (ca ¾ dl)
1 ½ dl mandelmjölk
1 ägg
1 msk chiafrön
½ dl tranbär

Tillredning

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram fyra stora muffinsformar i papper och sätt på en plåt.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt kokosoljan och blanda till en smulig deg.
Tillsätt därefter mandelmjölk, ägg, chiafrön och tranbär. Blanda till en jämn smet och fördela i muffinsformarna.
Smeten ska vara ganska kladdig och fördelas med sked i formarna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Sconesen kan göras kvällen före och ändå behålla dess saftighet.


#lördag #lördagsmys #frukost #brunch #afternoontea #recept

Gillar

Kommentarer