Laktosfri citronpannacotta utan gelatin och ägg

Här kommer recept på en ny favorit som är väldigt enkelt att göra och som blir supergod och härligt somrig.
Ingredienser (ca 6-8 portioner)
- 0,5 dl gelésocker
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde (laktosfri)
- Skal från 2 citroner och saften från 1 citron
Koka upp gelésocker, strösocker och vaniljsocker tillsammans med grädden.
När det kokat upp häller du i citronskal och saft och låter det koka ca 1 min under kraftig omrörning.
Tag av från plattan och häll direkt upp i dina serveringsglas.
Täck med plast och låt stå och sätta sig ett par timmar i kylskåp (gärna över natten).
Servera med en klick grädde och färska bär. Ev. även med en klick lemoncurd på toppen.
Recept till en äggfri lemoncurd hittar du här: https://nouw.com/enkakaforalla/mandagstips---aggfri-vegansk-lemon-curd-35496444



Kommentarer