Välkommen till min blogg – En kaka för alla
  • Magazine
  • Bloggar
    • Nya bloggar
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Mode
      • Träning & hälsa
    • Topplistor
    • Foto
    • Föräldraskap
    • Mode
    • Träning & hälsa
  • Fler
    • Design & inredning
  • Topplistor
  • Skapa blogg
    • Hem
    • Om mig
    • Kategorier
      • Laktosfritt
      • Glutenfritt
      • Äggfritt
      • Nötfritt
      • Mjölkfritt
      • Veganskt
      • Utan vitt socker
      • Övrigt
      • Raw food
    • Arkiv
      • juni 2022
      • maj 2022
      • april 2022
      • februari 2022
      • december 2021
      • november 2021
      • oktober 2021
      • september 2021
      • augusti 2021
      • juli 2021
      • juni 2021
      • maj 2021
      • april 2021
      • mars 2021
      • februari 2021
      • januari 2021
      • december 2020
      • november 2020
      • oktober 2020
      • september 2020
      • augusti 2020
      • juli 2020
      • juni 2020
      • april 2020
      • mars 2020
      • februari 2020
      • januari 2020
      • december 2019
      • november 2019
      • oktober 2019
      • september 2019
      • augusti 2019
      • juli 2019
      • juni 2019
      • maj 2019
      • april 2019
      • mars 2019
      • februari 2019
      En kaka för allaAv Izadora Lundmark

      Nya inlägg

      • Post featured
        Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

        Laktosfri citronpannacotta utan gelatin och ägg

      • Post featured
        Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

        Årets första rabarberpaj på mors dag

      • Post featured
        Laktosfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt

        Mandelbiskvier

      EnKakaForAlla
      EnKakaForAlla
      Izadora Lundmark
      Varmt välkommen till min blogg – En kaka för alla!
      Här bjuder jag på mängder av allergianpassade recept som är magiskt goda.
      Bakning har för mig alltid varit ett stort intresse och när jag fick min son som är allergisk mot ägg blev det en spännande utmaning att skapa recept som är allergianpassade. Jag hoppas med bloggen kunna sprida bakglädje och inspiration. Recepten kommer självklart vara oemotståndligt goda oavsett om man har en allergi eller inte!
      KONTAKT: [email protected]

      FÖLJ

      • Instagram
      • Nouw

      Kategorier

      • Glutenfritt
      • Laktosfritt
      • Mjölkfritt
      • Nötfritt
      • Raw food
      • Utan vitt socker
      • Veganskt
      • Äggfritt
      • Övrigt

      Sök

      Arkiv

      • juni 2022
      • maj 2022
      • april 2022
      • februari 2022
      • december 2021
      • november 2021

      Mest lästa

      • Fylld chokladkupol – en chokladälskares dröm! (17 467)
      • Kladdkaka med kokostosca – en glutenfri och laktosfri sådan (3 500)
      • saftig vegansk citronkaka (3 259)
      • Måndagstips – äggfri (vegansk) Lemon Curd, så god! (2 975)
      • Tips på äggfri matpaj så här i knytis-tider (1 416)
      • Kalasfin siffertårta (1 351)
      • Riktigt goda Rawbollar i olika varianter (1 118)
      • Rawbollar fulla med energi! (1 076)
      • Glutenfri citronkladdkaka med vit chokladmousse (887)
      • Äggfria/veganska maränger (838)

      Instagram @en_kaka_for_alla

      Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

      Laktosfri citronpannacotta utan gelatin och ägg

      måndag, 20 juni, 2022, 7:30 em

      Här kommer recept på en ny favorit som är väldigt enkelt att göra och som blir supergod och härligt somrig.

      Ingredienser (ca 6-8 portioner)

      • 0,5 dl gelésocker
      • 0,5 dl strösocker
      • 1 msk vaniljsocker
      • 5 dl vispgrädde (laktosfri)
      • Skal från 2 citroner och saften från 1 citron

      Koka upp gelésocker, strösocker och vaniljsocker tillsammans med grädden.

      När det kokat upp häller du i citronskal och saft och låter det koka ca 1 min under kraftig omrörning.

      Tag av från plattan och häll direkt upp i dina serveringsglas.

      Täck med plast och låt stå och sätta sig ett par timmar i kylskåp (gärna över natten).

      Servera med en klick grädde och färska bär. Ev. även med en klick lemoncurd på toppen.

      Recept till en äggfri lemoncurd hittar du här: https://nouw.com/enkakaforalla/mandagstips---aggfri-vegansk-lemon-curd-35496444

      • Dela på Facebook
      • Postad i: Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

      Gillar

      Kommentarer

      Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

      Årets första rabarberpaj på mors dag

      söndag, 29 maj, 2022, 6:29 em

      Idag blev det knäckig rabarberpaj i min mammas trädgård. En gluten, ägg, laktos, soja och nötfri sådan.

      Gud så gott det är med rabarberpaj och lite som ett startskott på sommaren. 😊

      Ingredienser (en stor paj)

      500 g rabarber

      125 g smör (laktosfritt)

      0,5 dl vispgrädde (laktosfritt)

      0,5 dl ljus sirap

      2 dl glutenfria havregryn

      2 dl glutenfri mjölmix (Semper fin mix)

      1 dl strösocker

      1 tsk bakpulver

      2 tsk vaniljsocker

      1 nypa flingsalt

      Tillredning

      Sätt ugnen på 175 grader.

      Dela rabarbern i bitar (ca 1 cm stora) och lägg i din pajform.

      Häll smör, grädde och sirap i en kastrull och låt koka upp så att smöret smälter.

      Häll i resterande ingredienser och blanda väl.

      Tag av från plattan så snart det är blandat och häll smeten över rabarbern.

      Grädda i mitten av ugnen tills pajen blir gyllenbrun, ca 20-25 min.

      Tag ut och servera till vaniljsås, glass eller grädde.

      • Dela på Facebook
      • 1
      • Postad i: Laktosfritt, Glutenfritt, Äggfritt, Nötfritt

      Gillar

      Kommentarer

      Laktosfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt

      Mandelbiskvier

      söndag, 22 maj, 2022, 11:37 fm

      Har inte kunnat hitta några mandelbiskvier i butik som inte innehåller skummjölkspulver men det är ju busenkelt att göra egna. Och hur barnsligt gott är det inte med en skål kräm och biskvier.

      Recept kommer här.

      Ingredienser (ca 60 små)

      Tillagningstid ca 30 min.

      • 100 g mandelmassa
      • 0,5 dl strösocker
      • 1 äggvita från ett litet-normalstort ägg (ej xl)

      Tillredning

      • Sätt ugnen på 200 grader.
      • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
      • Mixa ihop samtliga ingredienser till en jämn massa.
      • Häll smeten i en sprits med liten rund tyll.
      • Spritsa ut små toppar (topparna sväller lite i ugnen så gör inte för stora).
      • Grädda i mitten av ugnen tills topparna blir gyllene i ca 8-10 min.

      Servera till en härlig kräm och en klick glass eller grädde.

      Recept på rabarberkräm hittar ni här:

      https://nouw.com/enkakaforalla/rabarberkram-37313718

      • Dela på Facebook
      • 1
      • Postad i: Laktosfritt, Glutenfritt, Mjölkfritt

      Gillar

      Kommentarer

      EnKakaForAlla

      • Gå till Profil
      • Gå till Startsidan
      • Gå till RSS
      • Gå till Sitemap

      Blogga på Nouw

      • Skapa konto
      • Tjäna pengar på din blogg
      • Tagga produkter med Metapic
      • Flytta din blogg till Nouw

      Bloggar

      • Allmänt
      • Annat
      • Design & inredning
      • Foto
      • Föräldraskap
      • Hästar & ridsport
      • Mat & recept
      • Mode
      • Personligt
      • Resor & utland
      • Sport
      • Träning & hälsa

      Nouw

      • Magazine
      • Allmänna villkor
      • Sekretesspolicy
      • Kakor
      • Kontakta oss
      • Hjälp
      • Driftinformation
      • Build: 2022-06-20 17:22