Zuppa di lenticchie, linssoppa med chorizo

Eftersom hösten är här, hemma hos har vi börjat att äta goda varma soppor.
Jag gjorde en linssoppa med krutonger som min mamma lärde mig att göra. Denna rätter kan vara bara vegetariskt annars om man vill ha det lilla extra kan man ha grillad chorizo i soppan. Det är en soppa som är typiskt från Sardinien. Faktiskt använder jag en speciell pasta som jag tog med mig från Sardinien som heter " fregula " Jag har tyvärr inte sett den i Sverige. Man kan använda en annan pasta i mindre format.
Ingredienser till 2 personer
100gr linser
100 gr pasta
3 stycken chorizo
3 stycken skivad bröd
1 burk krossadetomater
2 stycken soltorkadetomater
2 matskedar hakad persilja
1 vitlöksklyfta
1 halv gul lök
2 matskedar olja
2 stycken builjonterning
3 stycken hakade potatis
2 hakademorötter
1 halv hakad purjolök
100gr hakad vitkål
salt/ peppar
Fräsa i oljan persiljan, vitlöksklyftan, gul löken , purjolöken och soltorkade tomaterna. Efter 2 minuter häll alla grönsakerna, krossadetomaterna och buljongen. Koka till potatisena blir nästan färdiga. Häll sedan linserna och koka för 15 minuter sedan häll pasta och koka för 5/6 minuter till . Haka och steka brödet med lite olja . Steka chorizo och sedan sker i bitar.
Komponera tallriken med soppan, chorizon och brödet med lite extra god olivolja på.
Buon Appetito!
Gillar
Kommentarer



